Γιατί είναι καλύτερο να κρατάτε τη σχέση σας μακριά από τα social media

Η ειδικός στις σχέσεις, Nikki Goldstein, υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που εμφανίζονται περισσότερο ερωτευμένα στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο πιθανό στην πραγματικότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση ή να είναι περισσότερο ανασφαλείς, όχι μόνο ως σύντροφοι αλλά κι ως χαρακτήρες.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που εισπράττουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα κοινωνικά μέσα μπορεί να είναι αυτά που θα χωρίσουν σύντομα.

H Goldstein εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που κάποιος μπορεί να επιδεικνύει τη σχέση του σε δημόσιες αναρτήσεις.

Θέλει να πείσει τους άλλους για την ευτυχία ή επιτυχία του

Συχνά τα άτομα που επιδεικνύουν τη σχέση τους έχουν περισσότερο ανάγκη να πείσουν τους άλλους ότι είναι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι παρά να δουλέψουν πραγματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλει να τραβήξει την προσοχή

Σε αυτή την περίπτωση η σχέση είναι ένα μέσο συγκομιδής likes και comments και μπαίνει στον ίδιο παρανομαστή με την ανάρτηση με το εντυπωσιακό φόρεμα, το νέο σου μπικίνι, τον σκύλο ή τη γάτα σου ή το ειδυλλιακό τοπίο από το ταξίδι που πήγες. 

Αποτελεί όχι μόνο την απεγνωσμένη προσπάθεια επιβεβαίωσης μιας τέλειας ζωής (σίγουρα την έχεις;), άλλα μάλλον έναν τρόπο ικανοποίησης ναρκισσιστικών αναγκών.

Δηλώνει τις κτητικές του διαθέσεις προς το ταίρι του                                           

Ορισμένοι στοχεύουν να επιβεβαιώσουν ένα στοιχείο ιδιοκτησίας στις αναρτήσεις τους  με τον/τη σύντροφό τους, περνώντας το ξεκάθαρο μήνυμα  στους άλλους «μην πλησιάσεις είναι δικό μου ή δικιά μου». 

Ιδιαίτερα, όταν χρησιμοποιούνται λεζάντες όπως το κορίτσι μου, ο άνδρας μου, η αγάπη μου, το μωρό μου (ελπίζω τις δυο τελευταίες λέξεις να τις επαναλαμβάνεις πιο συχνά στο αυτί του συντρόφου σου από ότι στον τοίχο σου).

Και οι τρεις είναι οι λάθος λόγοι για να κάνει κάποιος επίδειξη  της σχέσης του. Στην πραγματικότητα, τα ώριμα, δυνατά και ευτυχισμένα ζευγάρια διαφυλάττουν τη σχέση τους από τα μάτια των άλλων και αποφεύγουν να την επιδεικνύουν εξηγεί η Goldstein.

Τι να θυμάσαι

Όσο ταιριαστό κι αν φαίνεται ένα ζευγάρι σε μια αναρτημένη φωτογραφία, ποτέ δεν απεικονίζει την πραγματική ποιότητα της σχέσης του. Πόσα καλά περνούν μαζί, πόσο συχνά κάνουν σεξ, πόσο καλή είναι η μεταξύ τους επικοινωνία, πόσο δεμένοι είναι. 

Ούτε φυσικά μπορεί να φανταστεί κανείς, βλέποντας τα χαμόγελά τους αν τσακώνονται συχνά, προσβάλουν ο ένας τον άλλον, κακοποιούνται ή απατούν. Κανείς δεν θέλει να προβάλει τα προβλήματα μιας σχέσης. Αυτά τα κρύβουμε όλοι καλά. Μερικές φορές ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί είναι καλύτερο να κρατάτε τη σχέση σας μακριά από τα social media
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 696446494613716424
item