Πριν από την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας τα πρώτα μη μεταχειρισμένα Rafale στην Τανάγρα-Τι θα γίνει με την τρίτη "Οχιά"

Αναμένονται τούτες τις ημέρες και πριν από την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου να προσγειωθούν από Έλληνες χειριστές στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο οσονούπω η επίδειξη δύναμης της Ελλάδας στους αιθέρες θα είναι μοναδική με "Αρχύτα", δύο ολοκαίνουργια Rafale που έρχονται αρχές Νοεμβρίου και ένα τρίτο F-16 Viper.

Σχετικά με τα νέα Rafale, αλλά και το F-16, η στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα" δίνει κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες: 

Rafale του… κουτιού

Δύο ολοκαίνουργια Rafale («του κουτιού»- όπως τα ονομάζουν οι πιλότοι μας) αναμένονται τούτες τις ημέρες και πριν από την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου να προσγειωθούν από Έλληνες χειριστές στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. 

Έτσι το σμήνος των Rafale αυξάνεται και πληθαίνει, πολλαπλασιάζοντας παράλληλα την υπεροχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην περιοχή όχι μόνον στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι τα πρώτα Rafale που παραλαμβάνει η Ελλάδα τα οποία δεν θα είναι μεταχειρισμένα (όπως τα έξι πρώτα), και βγήκαν απευθείας από την γραμμή παραγωγής. 

Αυτό που προσδίδει υπεροχή στα Rafale είναι ο οπλισμός που μεταφέρουν, ο οποίος έχει παραληφθεί πλήρως από την Πολεμική Αεροπορία. 

Ανάμεσά τους και οι φοβεροί πύραυλοι: αέρος- αέρος Meteor (φονιάδες κάθε πυραύλου βαλλιστικού και μη), Εxocet, Scalp, ενώ το ραντάρ τους πέρα του γεγονότος ότι μπορεί να εγκλωβίζει στόχους, μπορεί άνετα να συνεργαστεί με τις «οχιές» (τα F-16 Viper) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αφού έγινε λόγος για τις «οχιές», δηλαδή τα F-16 Viper, (αυτά που προσπαθούν, τόσο καιρό οι Τούρκοι να προμηθευτούν από τις ΗΠΑ), σας πληροφορώ ότι και το τρίτο είναι έτοιμο να πετάξει στην «φωλιά» του στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. 

Πρόκειται για ένα διθέσιο, το οποίο μπορεί να διατεθεί και για την εκπαίδευση των πιλότων. Ένα τέταρτο Viper ( ο λεγόμενος «πιλότος» των μαχητικών) που βρίσκεται στις ΗΠΑ για δοκιμές, είναι και αυτό έτοιμο να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό του ταξίδι και να προσγειωθεί κι αυτό στη Σούδα, αυξάνοντας έτσι την αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πριν από την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας τα πρώτα μη μεταχειρισμένα Rafale στην Τανάγρα-Τι θα γίνει με την τρίτη "Οχιά"
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3468743057836087287
item