“NEPTUNE STRIKE” με τον 6ο Στόλο, F-16, F-4 & ομάδα ΔΕΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η Διακλαδική Συμμαχική Δράση με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE 2022.2», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με την συμμετοχή Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Η Δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά εντός του 2022 (πατήστε εδώ), έλαβε χώρα από την Παρασκευή 14 έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 και αποσκοπούσε στην διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τον Διοικητή της US European Command (USEUCOM) στον Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) και ακολούθως από αυτόν στον Διοικητή της STRIKFORNATO του Carrier Strike Group 10 (CSG-10), στο οποίο υπάγεται το Αεροπλανοφόρο USS GEORGE H.W. BUSH (GHWB) και τα πλοία συνοδείας του.

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

● Την διάθεση του Control Reporting Center (CRC) της Πάρνηθας για την καθοδήγηση Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-18 του USS GHWB στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.

● Μία Ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 2 Α/Φ F-4 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών [Joint Τerminal Αttack Controller (JTAC)] στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο Πεδίο Βολής ΜΕΓΑΡΩΝ.

● Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB στην περιοχή δυτικά Πελοποννήσου.

● Δύο Α/Φ F-16 της ΠΑ σε συνεργασία με 2 Α/Φ F-18 του USS GHWB και το Αντιτορπιλικό USS FARRAGUT των ΗΠΑ για την εκτέλεση αντικειμένων αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX) στην περιοχή του Ιονίου.

Στην «NEPTUNE STRIKE 2022.2» οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας με φίλες και σύμμαχες Χώρες και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο.































































































































epirusblog.gr
5 of 5
“NEPTUNE STRIKE” με τον 6ο Στόλο, F-16, F-4 & ομάδα ΔΕΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5029019995415648954
item