Στην Ελλάδα τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3

Έφτασαν στη χώρα μας χθες, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, τα  πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα Marder 1Α3 παραλαμβάνονται στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία. 

Τα οχήματα θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ' Σώματος Στρατού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

marder2
marder3
Η άφιξη των Μarder 1Α3, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων.


Το τυπικό της συγκεκριμένης συμφωνίας, στην οποιά είχαν φτάσει πριν από μερικούς μήνες οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς, επικύρωσαν στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα ομόλογός του, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελαρίου Olaf Scholz, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα».
epirusblog.gr
5 of 5
Στην Ελλάδα τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8253806421761755258
item