Πρέβεζα: H Πρέβεζα τιμά τη μνήμη των πεσόντων του ναρκαλιευτικού Πηνειός

Τη μνήμη των 22 ανδρών του ναρκαλιευτικού Πηνειός οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Οκτωβρίου 1945 όταν το πλοίο που πραγματοποιούσε επιχείρηση ναρκαλιείας δυτικά της Πρέβεζας προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε, τιμά τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Πρέβεζα.

Η εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου -Π.Ε Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο του Άγνωστου Ναύτη και περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, προσφώνηση ονομάτων πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Δημήτριο Κατηνιώτη Πλωτάρχη εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Κατηνιώτης έχει συλλέξει και δημοσιεύσει άγνωστα στοιχεία από το τραγικό περιστατικό που σημάδεψε τη νεώτερη ιστορία της Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε επίσης ότι με τη δική του μεσολάβηση έφτασαν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Πρέβεζας ενθύμια του νεαρού ναυτικού Γεώργιου Σολακάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα του ναυαγίου.


Η θεία του έφεδρου δίοπου Μαρία Σολακάκη πέρσι τον Δεκέμβριο "επέστρεψε" στην Πρέβεζα τα λιγοστά τεκμήρια της ναυτικής θητείας αλλά και της απώλειας Γεωργίου Σολακάκη μια ναυτική φανέλα, λιγοστές φωτογραφίες, δύο προσωπικές επιστολές του προς τους γονείς του, επίσημη αλληλογραφία και κυρίως το δίπλωμα απονομής του Πολεμικού Σταυρού που συνοδεύει το ίδιο το μετάλλιο .
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: H Πρέβεζα τιμά τη μνήμη των πεσόντων του ναρκαλιευτικού Πηνειός
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8844065247512518835
item