Απειλεί με κλιμάκωση ο Πούτιν μετά τους νέους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Συνεδριάζουν οι G7

Η Ρωσία σφυροκόπησε χθες με δεκάδες πυραύλους πολλές ουκρανικές πόλεις, μια απάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Με τις ενέργειές του, το καθεστώς του Κιέβου έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθείς διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Είναι απλώς αδύνατον να αφήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα αναπάντητα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη μιας συνόδου του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό», ανέφερε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Ο στόχος των πληγμάτων έχει επιτευχθεί. Όλοι οι στόχοι έχουν πληγεί».


Ξαφνικά ο Πούτιν απειλεί εντελώς διαφορετικά», έγραψε η γερμανική Bild, σχολιάζοντας το γεγονός πως η Λευκορωσία θα αναπτύξει κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία και ότι εξαπολύθηκε πλήθος πυραυλικών επιθέσων σε ουκρανικές πόλεις. 

«Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε “όπλα ακριβείας” για να πλήξει, μεταξύ άλλων, στρατιωτικούς στόχους», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Το περίεργο είναι», όπως υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα, είναι ότι, «στην σημερινή τηλεοπτική του ομιλία σταμάτησε να εξαπολύει απειλές για χρήση πυρηνικών. 

Πριν από λίγο καιρό, ο Πούτιν ακουγόταν πολύ διαφορετικός. Απειλούσε ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση στο έδαφός του, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι: “Αυτό δεν είναι μπλόφα”».

epirusblog.gr
5 of 5
Απειλεί με κλιμάκωση ο Πούτιν μετά τους νέους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Συνεδριάζουν οι G7
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1538194693333518511

Τα καλύτερα

item