Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο επαφής Μπάιντεν-Πούτιν στη G20

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και την παρέμβαση δυτικών στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στα ουκρανικά εδάφη, μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας «υπάρχουν αποδείξεις ότι προσωπικό των ΗΠΑ και της Δύσης πολεμά "επί του εδάφους" στην Ουκρανία», ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως παρουσιάζει πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία με στόχο «να δικαιολογήσει και να ενισχύσει τη ρωσοφοβία»

«Η Δύση παίζει το παιχνίδι που λέγεται "δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα" όταν μιλάει και ενεργεί ο Ζελένσκι. Όταν όμως η Ρωσία, απαντά σοβαρά στα εγκλήματα και στις τρομοκρατικές επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου, τότε αρχίζουν να μας καταδικάζουν» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, ο Λαβρόφ είπε πως «έχουμε απαντήσει θετικά στο αίτημά τους για διάλογο, αν και εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία». 

Παράλληλα, ανέφερε πως όσα υποστηρίζουν οι ΗΠΑ «ότι η Μόσχα δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα για διαπραγματεύσεις, είναι ψευδή».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε πρόταση για διαπραγμάτευση σχετικά με την Ουκρανία. Επίσης, δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ το ενδεχόμενο επαφής του Μπάιντεν με τον Πούτιν στη G20. 

Όσα λέει ο Μπάιντεν γύρω από αυτό το θέμα, είναι για τα media και δεν σχετίζονται με την πολιτική» ανέφερε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την άρνηση του Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, όσο παραμένει πρόεδρος ο Πούτιν, «Δεν αποκλείω ο Ζελένσκι, έτσι όπως το ξέκοψε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία, έτσι να το επιτρέψει τελικά... Αυτό εξαρτάται από τις διαθέσεις του και τις οδηγίες της Δύσης».

«Χωρίς την εξάλειψη του ναζισμού, θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να συνυπάρξει στην ευρωπαϊκή ήπειρο» πρόσθεσε.


epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο επαφής Μπάιντεν-Πούτιν στη G20
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3304928170493251090
item