Η Κρήτη βάση κατά των Τούρκων! Σαουδαραβικά F-15 θα “χορέψουν μαντινάδες” με ελληνικά F-16 στη Σούδα

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Σαουδάραβες πιλότοι θα παραμείνουν στη Μεσόγειο, γιατί θα συμμετέχουν και στην Άσκηση "Μεδουσα 12", με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο.

Προφητικό ήταν το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων «Sky New Arabia» που ανέφερε προ ημερών ότι έρχεται μεγάλη ένταση στην Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, ΗΑΕ, Αιγύπτιοι και πολλοί έρχονται στο νησί αυτό που ελέγχει ουσιαστικά την Α.Μεσόγειο, για "ασκήσεις" με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι διαθέτουν πλέον υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, προετοιμαζόμενοι για "κάτι"  που το αναφέρουν αμερικανικά και άλλα ινστιτούτα και  πολλοί ειδικοί, το οποίο αφορά το μέλλον της θάλασσας αυτής, το οποίο απειλείται σαφώς από τους νεο-Οθωμανούς Τούρκους, ειδικά μετά την πρόσφατη συμφωνία με την Λιβύη.   

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με την δημοσιογράφο Γεωργία Γκαρατζιώτη και το OPEN, θα έχουμε νέα μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-15 της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην Κρήτη.

Οι Σαουδάραβες θα έρθουν στις 9-18 Νοεμβρίου 2022 στη Σούδα για την αεροπορική Άσκηση "Falcon Eye", η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 Rafale της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Σαουδάραβες πιλότοι θα παραμείνουν στη Μεσόγειο, γιατί θα συμμετέχουν και στην Άσκηση "Μεδουσα 12", στην οποία συμμετέχουν και οι ελληνικές αεροναυτικές και χερσαίες δυνάμεις.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ασκήσεις ρουτίνας για αυτούς που κατανοούν, η μεταστάθμευση Σαουδαράβων στην Κρήτη, αλλά για γνωριμία με μια περιοχή που θέλουν να μάθουν αφού θα επενδύσουν πολλά χρήματα στο μέλλον.

Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ, και σύμφωνα με αραβικά  ΜΜΕ, αποφάσισαν να επενδύσουν τόσο στην χώρα μας όσο και σε ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός East Med, αποθήκες LNG, κά.  

Μετά την υπογραφή της παράνομης ( σύμφωνα με Ελλάδα-ΗΠΑ-ΕΕ) συμφωνίας Τουρκίας-Τρίπολης της Λιβύης, οι Εμίρηδες και οι πρίγκιπες στην Σ.Αραβία θορυβήθηκαν, διότι οι Τούρκοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τεράστια κοιτάσματα στην λιβυκή ΑΟΖ.

Η Σ.Αραβία μέσω της Αιγύπτου είχε,έχει και θα έχει πάντα βλέψεις και σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, λαμβάνει τα δικά της μέτρα έναντι των Τούρκων νεο-Οθωμανών.

Το Ριάντ δεν πρόκειται. για όσους διαβάζουν τους Σαουδάραβες, να επιτρέψει στους Τούρκους να παίξουν παιχνίδι στην Α.Μεσόγειο μόνοι τους σε καμία περίπτωση.

Οι καιροί άλλαξαν και οι χώρες του Κόλπου θέλουν να έχουν  λόγο στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης.

Η Κρήτη και η τεράστια γεωστρατηγική σημασία της      

Η Κρήτη και οι ελληνικές αεροναυτικές βάσεις έχουν αναβαθμιστεί κατακόρυφα, όχι μόνο από τον αμερικανικό παράγοντα, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πιο σύγχρονου αμερικανικού αεροπλανοφόρου (Τζoρτζ Μπους), αλλά από στρατιωτικό ενδιαφέρον χωρών όπως το Ισραήλ, η Σ.Αραβία  και τα ΗΑΕ.

Όλοι αυτοί θέλουν να κάνουν μπίζνες στην περιοχή μας, και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να κατανοήσουν όλοι στην χώρα μας, και να επικεντρωθούν στο συμφέρον της χώρας και όχι το δικό τους προσωπικό πολιτικό συμφέρον.

Η περιοχή μεταξύ Ελλάδος, Αιγύπτου, Λιβύης, Κύπρου "Βράζει" και πληθαίνουν τα σενάρια ακόμα και μιας γενικότερης σύρραξης. 

Υπάρχουν δε υπόνοιες ότι σε περίπτωση πιθανού ελληνοτουρκικού πολέμου, δεν θα αντιδράσει μόνο η δύση στο σύνολο της, αλλά και χώρες όπως Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, η Σ.Αραβία, και ενδεχομένως το νησί να γίνει ακόμα και η βάση κατά των Τούρκων, που θέλουν να ελέγξουν την Α.Μεσόγειο μέχρι το Σουέζ.

Η τουρκική ναο-οθωμανική απληστία έχει θορυβήσει όλες τις χώρες που έχουν παρτίδες στην Μεσόγειο, και αργά ή γρήγορα θα δούμε κινήσεις τις οποίες ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν μερικά χρόνια.

Τα συμφέροντα με τον ενεργειακό εφοδιασμό της ΕΕ, είναι τεράστια, ταυτόχρονα με τα κοιτάσματα, και την τουρκική και  ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι δεν μας “ νοιάστηκαν” όλοι αυτοί από ενδιαφέρον, αλλά λόγω των συμφερόντων τους, τα οποία αυτό το διάστημα είναι τρομακτικά τεράστια και η Ελλάδα κατέχει το πιο γεωστρατηγικό σημείο του πλανήτη.      

epirusblog.gr
5 of 5
Η Κρήτη βάση κατά των Τούρκων! Σαουδαραβικά F-15 θα “χορέψουν μαντινάδες” με ελληνικά F-16 στη Σούδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8213006131468093707
item