Γιάννενα: Το Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο πλευρό όλων των υγειονομικών

Το Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο πλευρό όλων των υγειονομικών και των δίκαιων αιτημάτων τους, στηρίζει την 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία (ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ) την Πμπτη 20 Οκτώβρη και τη συγκέντρωση 11:30πμ στην Περιφέρεια.

Στην άθλια κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις, έρχεται να προστεθεί και νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία. 

Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν υγεία και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως νοσοκομεία –  επιχείρηση.

Πιάνουν το νήμα των αντιλαϊκών ανατροπών στην υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. 

Ένα νομοσχέδιο ενταγμένο στη στρατηγική της ενίσχυσης του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση και το αστικό κράτος αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού και τα δικαιώματα των γιατρών ως κόστος.

Συνεχώς μας λένε ότι η οικονομία δεν αντέχει να γίνουν μαζικές προσλήψεις και να αναπτυχθούν σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υποδομές στην υγεία. 

Όμως κάθε μέρα διαθέτουν πολλά εκατομμύρια για τις ΜΚΟ και τους ιδιώτες στην υγεία, για τις μεγάλες εταιρίες στην πράσινη ενέργεια, για Νατοϊκούς εξοπλισμούς κλπ.

Η κατάσταση αυτή βάζει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής. Αυξάνει την ταλαιπωρία, τις αναμονές για υπηρεσίες υγείας,  μας υποχρεώνει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι αιτίες για να χειροτερεύει το επίπεδο υγείας του λαού, με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια στα είδη διατροφής, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Να σημάνει συναγερμός. Καμία λαϊκή οικογένεια να μη δεχτεί να υποβαθμιστούν και άλλο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και να μετατραπούν σε επιχειρήσεις με την ταμπέλα του δημοσίου. 

Δυναμώνουμε τον αγώνα: 

  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές δυνατότητες

Στηρίζουμε την 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου, που καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) και τα σωματεία τους στην πόλη μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και  τους εργαζόμενους να στηρίξουμε  τη συγκέντρωση  των υγειονομικών της πόλης μας  στις 11.30 στην Περιφέρεια.

Καλούμε τους γιατρούς και υγειονομικούς του Νομού μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαζικά το παρόν στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη, 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο πλευρό όλων των υγειονομικών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7253005779284261899
item