Καταποντίζεται το κόμμα της Λιζ Τρας - Τριάντα μονάδες η διαφορά υπέρ των Εργατικών

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα επί των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στο κόμμα, στο ετήσιο συνέδριό του που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.737 Βρετανών ενηλίκων, που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου (δύο μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με άλλη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 22% (άνοδος μίας μονάδας).

Άλλη δημοσκόπηση της Opinium σε δείγμα 2.023 ψηφοφόρων δίνει μικρότερο προβάδισμα στους Εργατικούς: 47% έναντι 26% των Συντηρητικών. Είναι ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση αυτού του ινστιτούτου.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 43% των ερωτηθέντων, έναντι 13% για την Τρας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov.

Η δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί και σχεδόν έξι στους δέκα (61%) θέλουν να γίνουν εκλογές εντός του έτους.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν κανονικά το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Καταποντίζεται το κόμμα της Λιζ Τρας - Τριάντα μονάδες η διαφορά υπέρ των Εργατικών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4655437748960835111
item