Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Με το «καλάθι» με τα 50 βασικά προϊόντα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να περιορίσει το ανατιμητικό κύμα που δεν είναι πλέον προ των πυλών αλλά στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο. 

Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο τον Σεπτέμβριο το καλάθι του σούπερ μάρκετ ήταν ακριβότερο κατά 11% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αυτό, είναι ένα πείραμα που αν δεν πετύχει, όπως λένε στελέχη της αγοράς, το καλάθι έως το τέλος του έτους μπορεί να ακριβύνει κατά 15%.

Τα προϊόντα που θα συνθέτουν το επίμαχο καλάθι θα προέρχονται από 20 κατηγορίες ειδών. Θα είναι επώνυμα αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε αναλογία που θα επιλέξουν οι επιχειρήσεις, με βασικό στόχο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κόστος του να κυμαίνεται στο ύψος της μέσης δαπάνης των νοικοκυριών, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 275 ευρώ τον μήνα.

Στη λίστα των 50 προϊόντων που θα συνθέτουν το επίμαχο καλάθι θα περιλαμβάνονται κρέας, λαχανικά και φρούτα, άλευρα, γάλα, καφές, έλαια, ψωμί, τυριά, γιαούρτι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, τοματοειδή, απορρυπαντικά (πιάτων και ρούχων και είδη καθαρισμού γενικής χρήσης), χαρτικά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, μπισκότα και σοκολατοειδή.

Το καλάθι θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξέλιξη των τιμών αλλά και τις επιλογές των επιχειρήσεων. Και για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8517061393794490977
item