Γιάννενα: Δέκα θέσεις μείον στη Φιλαρμονική του Δήμου

Συνεχίζονται τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες εργαζομένων του Πνευματικού Κέντρου για την πολιτική που ακολουθεί η Διοίκησή του ειδικά σε ότι αφορά στις προσλήψεις στις διάφορες δομές του οργανισμού.

Αυτή τη φορά ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο του Πνευμ. Κέντρου Ελένη Ακονίδου απέστειλαν τα μέλη της Φιλαρμονικής, τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μείωση του δυναμικού της κατά δέκα θέσεις, όπως προέκυψε από την προκήρυξη για την πρόσληψη μουσικών στη Συμφωνική και στη Φιλαρμονική. 

Ρωτούν λοιπόν για ποιο λόγο η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου πέρασε σε μείωση θέσεων στη Φιλαρμονική και αν θα γίνει περικοπή των εβδομαδιαίων προβών καθώς και των τακτικών υπηρεσιών, ενώ ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικης με την οποία εισηγείται περικοπές για την εξυγίανσή της.  

Οι καθηγητές του Ωδείου

Στο μεταξύ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ ο Σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων εκφράζει τη λύπη του για όσα εκείνος είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου απαξίωσε ουσιαστικά το προσωπικό του, κάνοντας λόγο για «ολιγάριθμους επιτηδείους». 

Ο Σύλλογος τονίζει ότι τα λεγόμενα του Δημάρχου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ αρνείται και τον χαρακτηρισμό «πιόνια της αντιπολίτευσης» που του απέδωσε ο κ. Ελισάφ σημειώνοντας ότι δεν τιμούν πρώτα τον ίδιο τα όσα είπε και ζητάει να ανακαλέσει. 

Χαρακτηρίζει δε ως φυσιολογική την αντίδραση των εργαζομένων του Πνευματικού Κέντρου στις τελευταίες αποφάσεις της Διοίκησής του, οι οποίες, όπως τονίζει, «ξεκάθαρα αποσκοπούν στην απαξίωση των δομών του».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δέκα θέσεις μείον στη Φιλαρμονική του Δήμου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7132417240863103614
item