Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Κάρφωσε» Τσακαλώτο και Δρίτσα ο Τσίπρας, οι κόντρες και όλα όσα έγιναν

Επίδειξη ισχύος έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη διήμερη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνοντας» με τον τρόπο του την «Ομπρέλα» και τις όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν για την πολιτική απόφαση που δεν μετουσιώθηκαν ωστόσο σε αρνητικές ψήφους.

Το μήνυμα του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, πλέον υπάρχει ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία.

«Είναι πολύ κρίσιμο το θέμα της αξιοπιστίας. Κάθε φορά, όταν λέμε κάτι, ιδίως τώρα που πηγαίνουμε κοντά στις εκλογές, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όχι ότι δουλεύουμε όλοι μαζί σ’ ένα σχέδιο, απλά να είμαστε δεύτερο κόμμα και να διατυπώνουμε τις ωραίες μας απόψεις, αλλά ότι θα είμαστε κυβέρνηση αύριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Με αυτά τα λόγια απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που μια μέρα πριν είχε αφήσει αιχμές για έλλειμμα αξιοπιστίας.

«Κάρφωσε» τον Δρίτσα

Και δεν έμεινε εκεί. Σήκωσε το γάντι και κάρφωσε τον Θοδωρή Δρίτσα λέγοντας πως οι διαφωνίες είναι σεβαστές αλλά αποπροσανατολίζουν και δίνουν πάτημα στους αντιπάλους ενώ υπεραμύνθηκε του ανοίγματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις συμμαχίες φέρνοντας ως παράδειγμα τις μάχες του 2014 και του 2019.

«Όλοι μαζί χειροκροτούσαμε τις αποφάσεις των οργάνων της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν πήγαινε να εφαρμοστεί στον τόπο μας, λέγαμε «όχι, εδώ υπάρχει ιδιαιτερότητα, να εφαρμοστεί στο διπλανό Δήμο, εδώ έχουμε ένα παιδί εξαιρετικό που θα πάει πάρα πολύ καλά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε με νόημα:

«Πράγματι, το παιδί ήταν εξαιρετικό, εξαιρετικός σύντροφος ή συντρόφισσα, αλλά δεν πήγαμε καλά ρε παιδιά.... Δεν πήγαμε».

Προεκλογικές περιοδείες το «βάρος» σε οικονομία και ακρίβεια

Μετά την απόλυτη επικράτηση στην Κεντρική Επιτροπή καθώς η Πολιτική απόφαση ψηφίστηκε απ’ όλους με την εξαίρεση δύο λευκών, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα έχοντας στο επίκεντρο την οικονομία και την ακρίβεια.

Ήδη έριξε προειδοποιητικές βολές για το θέμα που σηκώνει για τα funds και τους πλειστηριασμούς χρεώνοντας προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα με τις εγγυήσεις των 19 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το σχέδιο «Ηρακλής».

«Αν οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου εγγραφούν στο δημόσιο χρέος, αν δηλαδή με τη δική του ατζαμοσύνη ο «άριστος», φεσώσουν τον ελληνικό λαό με σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ  για να παίρνουν τα funds κοψοχρονιά τα σπίτια της  μεσαίας τάξης που υποτίθεται ότι θα στήριζε, θα πρέπει όχι μόνο να λογοδοτήσει, αλλά να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε διαδικασία» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να μην σκεφτεί καν να φέρει τροπολογία στη Βουλή για τα funds.


epirusblog.gr
5 of 5
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Κάρφωσε» Τσακαλώτο και Δρίτσα ο Τσίπρας, οι κόντρες και όλα όσα έγιναν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3421799044048415575

Τα καλύτερα

item