Υπ. Οικονομικών: Ψηφίστηκε ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων - Αντιμετωπίζονται παθογένειες δεκαετιών

Στην ψήφιση χθες Πέμπτη στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για «μία κορυφαίας μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών», ενώ σημειώνει πως η κωδικοποίηση και η απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας αποτελεί μία σπουδαία θεσμική παρέμβαση, που μάλιστα εντάχθηκε στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόνισε: «Η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που διέπουν τη διοικητική διαδικασία για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί μια κορυφαία μεταρρύθμιση που εντάσσεται στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό της Φορολογικής Διοίκησης».

Αντιμετωπίζονται προβλήματα δεκαετιών, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών

Με τον νέο, σύγχρονο και επικαιροποιημένο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αντιμετωπίζονται προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι η νομοθετική αυτή παρέμβαση στοχεύει στα εξής:

1ον. Στον εκσυγχρονισμό και στην απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, όσον αφορά στο δίκαιο της είσπραξης δημοσίων εσόδων.

2ον. Στην προστασία και στην αξιόπιστη ενημέρωση των φορολογουμένων για το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, ως αναγκαίο κριτήριο για τη βέλτιστη φορολογική τους συμμόρφωση.

3ον. Στην επιβολή και εφαρμογή των αρχών του κράτους δικαίου, της ασφάλειας δικαίου και της χρηστής διοίκησης εν γένει.

4ον. Στην κυριαρχία και έμπρακτη αποτύπωση των πρακτικών καλής νομοθέτησης και σε θέματα είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μέσω της κωδικοποίησης και απλούστευσης της φορολογικής νομοθεσίας, ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο ευρύτερος εκσυγχρονισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός της Φορολογικής Διοίκησης.

epirusblog.gr
5 of 5
Υπ. Οικονομικών: Ψηφίστηκε ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων - Αντιμετωπίζονται παθογένειες δεκαετιών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2978564762413560808

Τα καλύτερα

item