Πρέβεζα: Εργασίες αναβάθμισης από τον ΑΔΜΗΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) το έργο διασύνδεσης Ακτίου Πρέβεζας.Το έργο έλαβε προτεραιότητας λόγω της κρισιμότητάς του αφού μέρος της υφιστάμενης καλωδίωσης προσεγγίζει το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής του.

Για την ευρύτερη περιοχή προβλέπονται αναβαθμίσεις κυκλωμάτων στην περιοχή Ακτίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υπερφορτίσεων στο ελαφρύ κύκλωμα Άκτιο-Λευκάδα -Αργοστόλι τα οποία συνήθως παρατηρούνται σε συνθήκες υψηλού φορτίου και σε περίπτωση διαταραχών.

Η αναβάθμιση αφορά αφενός στην αντικατάσταση του εναέριου αγωγού με νέο και αφετέρου στην αντικατάσταση της παλαιάς υποβρύχιας καλωδιακής σύνδεσης Λευκάδας με νέο πιο ισχυρό καλώδιο.

Για την καλύτερη εκμετάλλευση της αναβάθμισης, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Συστήματος στην περιοχή του Ακτίου, το οποίο αποτελεί το βορειότερο σημείο σύνδεσης του βρόχου των νοτίων Ιονίων Νήσων με την ηπειρωτική χώρα.

Για αυτόν το λόγο, έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση Άκτιο - Καστράκι (έως το ΤΑΠ Αμφιλοχίας) από Ε/150 kV σε 2Β/150 kV ένα μέρος του οποίου θα υλοποιηθεί με υπόγεια καλώδια.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εργασίες αναβάθμισης από τον ΑΔΜΗΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4394266962817089118
item