Βρετανία: «Έβγαλαν μαχαίρια» Σούνακ και Στάρμερ στη Βουλή - «Προσποιείται ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων»

Δεν άργησαν να βγουν τα μαχαίρια στη βουλή των κοινοτήτων με τον ηγέτη των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ να επισημαίνει ότι ο Ρίσι Σούνακ «προσποιείται ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων», μετά τις δηλώσεις που έκανε ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Στάρμερ συνεχίζει να επιτίθεται στη Σουνάκ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «επιτρέπει σε πολύ πλούσιους ανθρώπους να ζουν εδώ, αλλά να εγγράφονται στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους».

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στον πρωθυπουργό πώς λειτουργεί το καθεστώς non-dom - γνωρίζει ήδη τα πάντα για αυτό», τόνισε ο σερ Στάρμερ.


Από την πλευρά του, ο Σουνάκ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα» προσθέτοντας ότι τα περισσότερα θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ακόμη ότι ο Σουνάκ έχει «κάνει μια απαίσια συμφωνία» εμπορεύοντας την εθνική ασφάλεια επειδή φοβόταν να χάσει τις εκλογές.


«Μπορεί να υπάρχει ένας νέος Τόρις στην κορυφή, αλλά με τους Τόρις, είναι πάντα «πρώτα το κόμμα, μετά η χώρα», επισημαίνει ο αρχηγός των Εργατικών.

Κατά την παρθενική του εμφάνιση στη Βουή των Κοινοτήτων ως πρωθυπουργός Σούνακ δήλωσε, ακόμα, ότι θα ακολουθήσει το μανιφέστο του σε όλα τα επίπεδα.

Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή τόνισε χαρακτηριστικά: «Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή μας ασφάλεια. Αυτό σημαίνει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περισσότερη υπεράκτια αιολική ενέργεια και μάλιστα περισσότερα πυρηνικά. Αυτό θέλει αυτή η κυβέρνηση».

Σούνακ στο υπουργικό συμβούλιο: Απαραίτητη η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο υπουργικό του συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα καθυστερήσει την ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού για τις 17 Νοεμβρίου διότι αυτό είναι σημαντικό για να ληφθούν σωστά δύσκολες αποφάσεις και να γίνουν διαβουλεύσεις πάνω σε αυτές.

Ο Σούνακ σημείωσε προς τους υπουργούς του ότι η κυβέρνησή του θα θέσει προτεραιότητά της την οικονομική σταθερότητα και την δημοσιονομική βιωσιμότητα και ότι συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ να αναβληθεί η ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου, η οποία προγραμματιζόταν προηγουμένως για τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Σούνακ "είπε ότι είναι σημαντικό να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις και υπάρχει χρόνος για την επιβεβαίωση των αποφάσεων αυτών με το υπουργικό συμβούλιο", ανακοίνωσε το γραφείο του.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο "θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα θέσουμε τα δημοσιονομικά μας σε βιώσιμη βάση και θα εξασφαλίσουμε μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα και θα συνοδεύεται από πλήρη πρόβλεψη από την Υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης", προστίθεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: «Έβγαλαν μαχαίρια» Σούνακ και Στάρμερ στη Βουλή - «Προσποιείται ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6780494099875845188

Τα καλύτερα

item