Πρέβεζα: Μέλη των ληστών με τα Καλάσνικωφ οι δύο συλληφθέντες στην Πρέβεζα

Ως αρχηγός της μίας από τις τρεις σπείρες που δρούσαν με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, φέρεται ο ημεδαπός που συνελήφθη στην Πρέβεζα και έχει το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος».

Μαζί του συνελήφθη μία 27χρονη η οποία απασχολεί τις αστυνομικές αρχές από τα 16 της. Οι δύο διέφυγαν από την Αθήνα μόλις ξέσπασαν τα γεγονότα στην φοιτητική εστία.

Μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης νοίκιασαν δωμάτιο στην Πρέβεζα όπου και  έγινε η σύλληψή τους.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ενταγμένη στον ευρύτερο κύκλο των ληστών με τα καλάσνικοφ την περίοδο 2010 – 2011, οι οποίοι έμπαιναν μέσα σε σπίτια των νοτίων προαστίων και πέρα από τις κλοπές, παρενοχλούσαν τις γυναίκες.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία εκτιμάει πως σε μία τουλάχιστον περίπτωση η γυναίκα, η οποία ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο «Πιπίλα», βρισκόταν εντός της οικίας, όπου μία από τις γυναίκες έπεσε θύμα κακοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 27χρονης βρέθηκαν αποκόμματα από δημοσιεύματα της εποχής, τα οποία αναφέρονταν στους βιασμούς των ληστών, και η αστυνομία θεωρεί πως τα κρατούσε για ενθύμιο.

Ακόμη, εντοπίστηκε ένα υποπολυβόλο, ενώ στο όνομά της ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για να κάνουν εφόδους. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως η 27χρονη είναι ενεργό ρόλο στη συμμορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μέλη των ληστών με τα Καλάσνικωφ οι δύο συλληφθέντες στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9220286959417563420
item