Αλγερινοί έκαναν ληστρική έφοδο σε σπίτι αστυνομικού -Συνελήφθησαν μετά από αγωνιώδη καταδίωξη

Θύμα ληστείας των δύο Αλγερινών, που ξάφριζαν σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας και συνελήφθησαν πριν μερικά 24ωρα, στις 17 Οκτωβρίου, έπειτα από καταδίωξη, είχε πέσει αστυνομικός, στην περιοχή της Παιανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, οι δύο δράστες στις 13 Οκτωβρίου, στη 1 περίπου το μεσημέρι, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της μονοκατοικίας και αφού έψαξαν όλους τους χώρους, άρπαξαν το ποσό των 150 ευρώ, χρυσαφικά αξίας περίπου 2.500 ευρώ και ένα κινητό.

Αφού ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως εκείνη την ώρα επέστρεφε ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος τους βρήκε μέσα στο σπίτι.

Επιτέθηκαν στον αστυνομικό -Γείτονας κατέγραψε την πινακίδα

Οι δράστες βλέποντάς τον, έβγαλαν τα κατσαβίδια που είχαν στην κατοχή τους και τον απείλησαν με τον ίδιο να προσπαθεί να απομακρυνθεί. Κατά την προσπάθεια του αυτή, έπεσε και τότε οι δύο κακοποιοί τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο στήθος.

Στη συνέχεια βγήκαν από το σπίτι και μπήκαν σε αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε τρίτος συνεργός τους.

Όμως κατά την διαφυγή τους, τους είδε ένας γείτονας ο οποίος πρόλαβε και συγκράτησε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος ενώ ο αστυνομικός τους πέταξε μία πέτρα, που χτύπησε στην οροφή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένστολος μετά την σύλληψη των δύο δραστών, τους αναγνώρισε, όπως και τα κατσαβίδια με τα οποία τον απείλησαν ενώ το αυτοκίνητο το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει, είχε το σημάδι από την πέτρα που είχε ρίξει.

Η καταδίωξη

Οι δύο Αλγερινοί, ηλικίας 34 και 43 ετών, που συνελήφθησαν στις 17 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν περίπου στις 12.30, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Αττική Οδό, στο ύψος της Λ.Πεντέλης, να κινούνται με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, με χαμηλή ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε στην έξοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, όμως αν και με ηχητικά σήματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους έπεσαν σε κίνηση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο στην οδό Χειμάρας στο Μαρούσι και να προσπαθήσουν να εξαφανιστούν πεζοί.

Τελικά ο συνοδηγός ακινητοποιήθηκε όμως ο οδηγός είχε μπει σε ταξί. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν, το σταμάτησαν και συνέλαβαν και τον δεύτερο δράστη.

Σεσημασμένοι και οι δυο

Όπως προέκυψε κατά την ταυτοποίηση τους, οι δύο κακοποιοί είναι σεσημασμένοι καθώς έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα , ενώ είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Όσον αφορά τον 43χρονο αποφυλακίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του iefimerida, στις 29 Ιουλίου από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα σε Α.Τ.

Ο 34χρονος, αποφυλακίστηκε μία ημέρα νωρίτερα, στις 28 Ιουλίου, από τις φυλακές της Λάρισας.

epirusblog.gr
5 of 5
Αλγερινοί έκαναν ληστρική έφοδο σε σπίτι αστυνομικού -Συνελήφθησαν μετά από αγωνιώδη καταδίωξη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5645728187663884397
item