Γιάννενα: Με ισχυρό μήνυμα για την άθληση και την υγεία

«Άθληση, υγεία και ζωή» ήταν το μήνυμα της φετινής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που συνεορτάζεται με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της, τουλάχιστον στην περιοχή των Ιωαννίνων, τη μαζική συμμετοχή σχολείων και μαθητών, βοηθούντος φυσικά και του εξαιρετικού καιρού.

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται κάθε χρόνο να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του σχολικού ωρολόγιου προγράμματος και ο πλέον εύκολος τρόπος για αυτό, είναι μία εκδρομή σε αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Όπως ακριβώς έγινε και στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, το πρωί της Παρασκευής, που πλημμύρισαν από εκατοντάδες μαθητές σχολείων, ενώ το ίδιο έγινε και σε άλλες εγκαταστάσεις και αθλητικούς χώρους της πόλης.

Όπου αυτό δεν κατέστη εφικτό και για την αποφυγή συνωστισμού, οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στους αύλειους χώρους των σχολείων. 

Στη Λιμνοπούλα το πρωί της Παρασκευής το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Παν. Κολόκας, που μίλησε για τη σημασία του εορτασμού, αλλά κυρίως της συμμετοχής των μαθητών σε αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες όχι μόνο κάθε φορά που εορτάζεται μία επέτειος, αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

«Με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα, οι μαθητές, γίνονται μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουν να επικοινωνούν ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. 

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα και καλλιεργούν την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας», ανέφερε αρχικά.

Ο κ. Κολόκας ρωτήθηκε παράλληλα και για το τι έχει αλλάξει μετά την πανδημία, σε σχέση με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους πολίτες και αν το διάστημα των αυστηρών μέτρων και του εγκλεισμού, οδήγησε τελικά σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Είναι σίγουρα και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι που προέκυψε ως συνέπεια του εγκλεισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, όμως σε τοπικό επίπεδο θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έχει παίξει ρόλο και η αναμόρφωση των εγκαταστάσεων που έγινε και από την προηγούμενη διοίκηση και από τη δική μας. 

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς σε μία αθλητική εγκατάσταση και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύει, όχι μόνο για τα εθνικά αθλητικά κέντρα, αλλά και για τις υποδομές των δήμων», ανέφερε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με ισχυρό μήνυμα για την άθληση και την υγεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7748329615849323581
item