Άρτα: Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» έρχονται και στην Άρτα

Γ. Στύλιος: «Στηρίζουμε με πράξεις την οικογένεια. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους γονείς. Δίνουμε λύση στο ζήτημα της φύλαξης των παιδιών»


Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ξεκινά και στην Άρτα. Μετά την πιλοτική εφαρμογή του τον Μάρτιο του 2022 στους πρώτους 33 Δήμους το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» επεκτείνεται σε ακόμα 28 Δήμους της χώρας. Μεταξύ αυτών και στο Δήμο Αρταίων.

Με αφορμή την επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος και στην Άρτα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» αποδεικνύουμε στην πράξη πως η στήριξη της ελληνικής οικογένειας είναι προτεραιότητα μας. 

Ιδίως η στήριξη των μητέρων που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την απόκτηση των παιδιών. Ενισχύουμε τους γονείς που εργάζονται. Είμαστε δίπλα στην ελληνική οικογένεια. 

Η επέκταση του Προγράμματος στο Δήμο Αρταίων είναι μια θετική εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω, για την συνεργασία μας ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Αρταίων στη δεύτερη πιλοτική φάση του Προγράμματος, την αρμόδια Υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κα. Μαρία Συρεγγέλα».

Το πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αφορά στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών. 

Προβλέπει, συγκεκριμένα, στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, μονογονεϊκών οικογενειών και αναδόχων κηδεμόνων, για την πρόσληψη παιδαγωγού-φροντιστή που θα αναλάβει τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους. 

Ο δικαιούχος θα μπορεί να επιλέγει τον/την φροντιστή από το αναρτημένο στη πλατφόρμα: ntantades.gov.gr «Μητρώο Επιμελητών». Με δυνατότητα φύλαξης του παιδιού είτε στο σπίτι του δικαιούχου είτε σε αυτό του/της παιδαγωγού-φροντιστή.

Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο ntantades.gov.gr και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».

Πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής καθώς και η σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται στον ιστότοπο: (εδώ). 

Όσον αναφορά τους γονείς, σε δεύτερη φάση μετά την κατάρτιση του «Μητρώου Επιμελητών», θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» έρχονται και στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3287298750849114912
item