Άρτα: Δωρεάν διάθεση ακτινιδίων σε μαθητές του Δήμου Αρταίων με ιδιωτική πρωτοβουλία

Στην παραλαβή και διάθεση ακτινιδίων στους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων, προχωρά ο Δήμος Αρταίων ύστερα από δωρεά των επιχειρηματιών Χρήστου και Γιώργου Κολιού. Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τους επιχειρηματίες για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Ήδη έχουν διατεθεί 2 τόνοι ακτινιδίου στα σχολεία. 

Σημειώνεται, πως οι παιδίατροι συνιστούν στις οικογένειες να εντάξουν το ακτινίδιο στο παιδικό διατροφικό πρόγραμμα, καθώς μεταξύ άλλων, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη από ιώσεις. 

Παράλληλα, οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών, και έτσι προστατεύεται το DNA από πιθανές βλάβες εξαιτίας τους.

Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C που περιέχει βελτιώνουν την απορρόφηση του σιδήρου.

Η διανομή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του Δήμου Αρταίων.

Ο κ. Κολιός διαβεβαίωσε τον Δήμο, πως η επιχείρηση είναι διατεθειμένη να διαθέσει όση ποσότητα χρειαστεί, ώστε να καλυφτεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Δήμου.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δωρεάν διάθεση ακτινιδίων σε μαθητές του Δήμου Αρταίων με ιδιωτική πρωτοβουλία
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6315341491483783832
item