ΓΑΔΑ για χθεσινή πορεία: Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, προσπάθησαν να καταλάβουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στη Σταδίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για τα  επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια πορείας για την ενεργειακή ακρίβεια. 
 
Όπως τονίζεται, είχε δοθεί άδεια για την κατάληψη μιας λωρίδας κυκλοφορίας στην οδό Σταδίου, όμως οι διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν όλες τις λωρίδες ενώ επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Την 19.00 ώρα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Σωματείων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 400 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

Για την ανωτέρω συνάθροιση είχε εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους οργανωτές, Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών (σύμφωνα με το Νόμο 4703/2020 περί «Δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων»), με την οποία οριοθετείτο η επακόλουθη πορεία που θα πραγματοποιείτο, στην κατάληψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας στην οδό Σταδίου, προκειμένου να μην παρακωλυθεί η κίνηση των οχημάτων.

Την 20.00 ώρα, ξεκίνησε η πορεία των ατόμων, με συνεχείς στάσεις και προσπάθεια των πορευομένων να καταλάβουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Σταδίου.

Την 20.30 ώρα, στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί για την οριοθέτηση της πορείας, προκειμένου να τις διασπάσουν και καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, διαταράσσοντας την κοινωνικοοικονομική ζωή του κέντρου της Αθήνας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, αρχικά με τη χρήση των ασπίδων και στη συνέχεια λόγω της συνεχούς προσπάθειας των διαδηλωτών για κατάληψη όλου του οδοστρώματος της οδού Σταδίου, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων. 

Στη συνέχεια η πορεία συνέχισε οριοθετημένη, σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου και τελικά κατέληξε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου την 21.30 ώρα ολοκληρώθηκε ομαλά».
epirusblog.gr
5 of 5
ΓΑΔΑ για χθεσινή πορεία: Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, προσπάθησαν να καταλάβουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στη Σταδίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5592304271299919623
item