Πρέβεζα: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων μωβ κάδων ανακύκλωσης σε Φιλιππιάδα-Θεσπρωτικό

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων επτά μωβ κάδων για την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και άλλων ειδών, στον Δήμο Ζηρού. 

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία στη Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό και ήδη οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν εκεί παλιά ρούχα, υποδήματα και άλλα υλικά όπως τσάντες, ζώνες και λευκά είδη.

Οι θέσεις που τοποθετήθηκαν οι μωβ κάδοι είναι οι εξής:

- Δημαρχείο Δήμου Zηρού – Φιλιππιάδα

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας

- 2ο Δημοτικό Σχολείο -Παλιά Φιλιππιάδα

- Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας

- Δημοτικό Αναψυκτήριο-Γήπεδα Τένις Φιλιππιάδα

- Κέντρο Κοινότητας-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζηρού – Θεσπρωτικό

- Δημοτικό Σχολείου Θεσπρωτικού

Σημειώνεται ότι τα ανακυκλώσιμα είδη στους μωβ κάδους θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες ώστε, αφενός να διατηρείται η καθαρότητα των κάδων και αφετέρου να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ζηρού υλοποιεί το πρόγραμμα εναλλακτικής ανακύκλωσης προχωρώντας στην τοποθέτηση μωβ κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM, στοχεύοντας στην επαναχρησιμοποίηση/ανακύκλωση των ρούχων και των υλικών τους, ενώ ένα μέρος από τα είδη που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, θα διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείου για την ενίσχυση αδύναμων συμπολιτών.

Ακόμη η χρήση και η αξιοποίηση των νέων αυτών κάδων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια για αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, για νοικοκυρεμένη διαχείριση των απορριμμάτων και -όπως προαναφέρθηκε- για κοινωνική προσφορά.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων μωβ κάδων ανακύκλωσης σε Φιλιππιάδα-Θεσπρωτικό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7702566448322680388

Τα καλύτερα

item