Τσαβούσογλου: Ρώτησα τον Μπλίνκεν γιατί έκανε άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Προκαλεί ΑΘήνα και Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως «δεν έχει σημασία ποιος είναι πίσω τους, αλλά σημασία έχει η Τουρκία».

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας ενώπιον στελεχών του AKP στη Μερσίνα, είπε συγκεκριμένα πως η Άγκυρα «έκανε προσπάθειες για λύση στην Κύπρο», αλλά «οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα με τους Τουρκοκύπριους», ενώ επέμεινε προκλητικά, λέγοντας πως «θα αποκαταστήσουμε την Κύπρο, ανεξαρτήτως αυτού».

«Οι ΗΠΑ διατάραξαν την ισορροπία στην Κύπρο»

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «διατάραξαν την ισορροπία», αποφασίζοντας την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

«Ρώτησα τον Μπλίνκεν γιατί το κάνατε. Λένε ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεργάστηκαν μαζί μας σε ξέπλυμα χρήματος. 

Και τον ρώτησα: Τους δίνετε όπλα σε αντάλλαγμα; Τα δίνετε εναντίον των Τούρκων. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτοί αποφασίζουν, η Τουρκία πράττει», σημείωσε σε ξεκάθαρα απειλητικό τόνο.

«Το λέμε τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους Ελληνοκύπριους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι μαζί τους, αλλά ποιος είναι εναντίον τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πίσω τους, σημασία έχει η Τουρκία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού, του οποίου ο πρώτος αντιδραστήρας θα ενεργοποιηθεί στη Μερσίνα, λέγοντας ότι θα καλύψει το 10% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρισμό.


epirusblog.gr
5 of 5
Τσαβούσογλου: Ρώτησα τον Μπλίνκεν γιατί έκανε άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1001495163619272604

Τα καλύτερα

item