ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» για τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, διαμηνύει ο Μπάιντεν

«Θα υπάρξουν συνέπειες» για τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα πως θα μειώσει την παραγωγή, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Δεν διευκρίνισε ποιες αποφάσεις μπορεί να λάβει.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι είπε πως ο κ. Μπάιντεν θέλει να «επανεκτιμηθεί» η σχέση των δύο κρατών μετά το διπλωματικό ράπισμα αυτό για την Ουάσινγκτον, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα μεγάλη άνοδο την τιμή του αργού και των τιμών στα πρατήρια για τους Αμερικανούς.

«Πιστεύω πως θα μπορέσω να αναμετρηθώ ξανά με τον Ντόναλντ Τραμπ»
«Πιστεύω πως θα μπορέσω να αναμετρηθώ ξανά με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε χθες Τρίτη ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας πάντως πως δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική του απόφαση για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του τον Νοέμβριο του 2024.

Αφού ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκλογές σε περίπου έναν μήνα, τον Νοέμβριο, «θα μπω στη διαδικασία λήψης απόφασης» ενόψει των εκλογών του 2024, εξήγησε ο τεσσαρακοστός έκτος πρόεδρος, 79 ετών.

Είναι «πιθανό» οι ΗΠΑ να υποστούν «ύφεση», αλλά θα είναι «πολύ ελαφριά»

«Δεν νομίζω πως θα έχουμε ύφεση. Αν υπάρξει, θα είναι πολύ ελαφριά ύφεση», δήλωσε χθες Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ερωτηθείς για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

«Είναι πιθανό», αλλά «δεν το προβλέπω», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» για τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, διαμηνύει ο Μπάιντεν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6149696300552382897
item