Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να απογοητεύονται από το επάγγελμά τους;

Η εταιρία ανθρώπινου δυναμικού Robert Half UK εξέτασε δείγμα περισσότερων από 2000 ανθρώπων για να διαπίστωσε σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να απογοητεύονται από τη δουλεία τους.

Συμφωνά με τα ευρήματα λοιπόν, ένας στους έξι Βρετανούς άνω των 35 χρονών είναι απογοητευμένος με το επάγγελμά του.

Σε αυτό συντελούν διάφοροι παράγοντες όπως το άγχος, η απογοήτευση του να μην έχουν πετύχει όσα ήλπιζαν και η επιθυμία να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.

Το 1/3 των εργαζόμενων άνω των 35 δήλωσε ότι βιώνει καθημερινό άγχος στη δουλειά του, σε αντίθεση με το 1/4 των εργαζομένων μεταξύ 18 και 35 χρόνων.

Ο καθηγητής και ερευνητής στο Manchester Business School, Cary Cooper, υποστηρίζει ότι το να κάνεις φίλους στο εργασιακό σου περιβάλλον και να περάσεις με αυτούς χρόνο εκτός δουλειάς αλλά και το να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωσή σου.

Από την άλλη, ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι εργαζόμενοι άνω των 35 δήλωσαν ότι ένιωθαν ότι αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και ότι έχουν μεγαλύτερη ελευθερία και επιρροή, σε αντίθεση με τις νεότερες ηλικίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να απογοητεύονται από το επάγγελμά τους;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 194271419721951786
item