Γιάννενα: Ποδηλατάδα με τυφλούς/-ες ποδηλάτες/-ισσες

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00, στην Πλατεία Πύρρου ξεκινά η πρώτη ποδηλατάδα για ποδηλάτες με προβλήματα όρασης, δίνοντας την έναρξη του RunGreece που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων(ΣΕΓΑΣ) στην πόλη μας.

Θα χρησιμοποιηθούν διπλά ποδήλατα(TANDEM) στο μπροστινό κάθισμα θα βρίσκεται από ένας γιαννιώτης αθλητής και στο πίσω ένας συμπολίτης μας με οπτική αναπηρία.

Οι ποδηλάτες και οι ποδηλάτισσες θα καλύψουν μια απόσταση 5 χλμ με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Πύρρου καιενδιάμεσες διαδρομέςτις οδούς Αβέρωφ, Λεωφόρο Καραμανλή, Γαριβάλδη, Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Αυτή η ιδιαίτερη ποδηλατάδα στέλνει το μήνυμα των ίσων ευκαιριών και της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας στην πόλη.

Η διοργάνωση γίνεται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος& Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον ΣΕΓΑΣ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών της Περιφερειακής Ένωσης Β/Δ Ελλάδος και το Σωματείο Αποκαταστάσης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία,«Παναγία Ευαγγελίστρια».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΓιώργοςΑμυράς εκ τωνσυνδιοργανωτώνδήλωσε: «Τα Γιάννενα εκτός από όμορφη πόλη είναι και ένας τόπος όπου οι άνθρωποι νοιάζονται για τους διπλανούς τους.

Γι’ αυτό διοργανώνουμε την πρώτη ποδηλατάδα για άτομα τυφλά ή μερικώς βλέποντα αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στην πόλη μας, τα όποια εμπόδια υπάρχουν ξεπερνιούνται με αλληλεγγύη και αγάπη».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ. Απόστολος Σιώτος δήλωσε:
«Είναι γνωστά τα πολλαπλά και σημαντικότατα οφέλη που πηγάζουν από τη συλλογική συμμετοχήσε κάθε είδους δραστηριότητα, και ειδικά στις αθλητικές που συνδυάζουν πνευματική καισωματική τέρψη. 

Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ευτυχείς που μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε μέροςστο RυnGreece Ιωάννινα 2022, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, πάντα με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ωστόσο η συμμετοχή μας στη δράση αυτή δε Θα μπορούσε να είχευλοποιηθεί χωρίς την πρόσκληση αλλά και την έμπρακτη βοήθεια του ΥφυπουργούΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά που είναιπάντα δίπλα μας, στηρίζοντάς μας χρόνια τώρα ενεργά σε κάθε μας προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος του ΣωματείουΑποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία, «Παναγία Ευαγγελίστρια»κ. Δημήτρης Στεφανίδης δήλωσε: «Το Σωματείο Αποκαταστάσης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ, «Παναγία Ευαγγελίστρια»για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει σε Ποδηλατάδαπου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα στις 9 Οκτωβρίου 2022, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Αμυρά. 

Το Σωματείο μας, διαχρονικά, αγκαλιάζει τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες συμμετέχοντας σε αυτές, ενισχύοντας τη συνεργασία με τη βοήθεια των διπλών ποδηλάτων TANDEM που διαθέτει και τους ωφελούμενους του που, όλο χαρά, συμμετέχουν δίνοντας δύναμη και ταυτόχρονα μεταφέρουν μηνύματα αισιοδοξίας. 

Τέτοιεςπρωτοβουλίες και αθλητικές δράσεις στοχεύουν στην κατάργηση στερεότυπων αναφορικά με την αναπηρία και της καθολικής πρόσβασης όλων στον αθλητισμό και τα διάφορα κοινωνικά δρώμενα».

Η Γενική Γραμματέας του ΕΑΣ Ηπείρου ΣΕΓΑΣ κα Φωτεινή Αγγέλη δήλωσε:«Ο αγώνας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο σε εκείνους που αθλούνται καθημερινά και είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι αλλά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και φυσικά σε ανθρώπους με αναπηρία. 

Στην ποδηλατάδα αυτή που συνδιοργανώνεται απότον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον ΣΕΓΑΣ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών της Περιφερειακής Ένωσης Β/Δ Ελλάδος και το Σωματείο Αποκαταστάσης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία«Παναγία Ευαγγελίστρια» θα λάβουν μέρος άνθρωποι με προβλήματα όρασης με συνοδό οδηγό. 

Έχουμε φροντίσει να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με υποστηρικτικές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, έχοντας σημαντικό αρωγό την τροχαία και εθελοντές συμπολίτες μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ποδηλατάδα με τυφλούς/-ες ποδηλάτες/-ισσες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2118377468319534115
item