Σκληρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία -Ο Ζελένσκι ζητά επιπλέον στρατιωτική στήριξη

Για σκληρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία μίλησε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας επιπλέον στρατιωτική στήριξη.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εμπλέκονται σε πολύ σκληρές μάχες κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ, την οποία η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αργά, χθες, το Σάββατο.

Αν και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης σε πρόσφατες επιθέσεις στα ανατολικά και νότια, αξιωματούχοι λένε ότι η πρόοδος είναι πιθανό να επιβραδυνθεί μόλις οι δυνάμεις του Κιέβου συναντήσουν πιο αποφασιστική αντίσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, oι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν το Μπαχμούτ, το οποίο βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στις πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ. 

Και οι δύο βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς, την οποία η Μόσχα δεν έχει ακόμη καταλάβει πλήρως.

Ζελένσκι: «Κρατάμε τις θέσεις μας στο Ντονμπάς»

«Κρατούμε τις θέσεις μας στο Ντονμπάς, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, όπου είναι πολύ, πολύ δύσκολα τώρα, πολύ σκληρές μάχες», είπε ο Ζελένσκι χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκληση προς τους συμμάχους να παράσχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας και το Κίεβο τις κατηγορεί ότι χρησιμοποιούν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι.


epirusblog.gr
5 of 5
Σκληρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία -Ο Ζελένσκι ζητά επιπλέον στρατιωτική στήριξη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 551587450796263520
item