Γιάννενα: Υποχρεώνουν τους φοιτητές Βελλάς σε ένα χρόνο επιπλέον φοίτηση!

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες των φοιτητών της πρώην Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλά. 

Μετά το κλείσιμο και την υποχρεωτική «μεταφορά» τους στην ΑΕΑ Αθηνών, τώρα προκύπτει ένα ακόμη σοβαρό θέμα με την αντιστοίχιση των μαθημάτων, καθώς τους αφαιρούνται 60 διδακτικές μονάδες με αποτέλεσμα τελειόφοιτοι να μη μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα για έναν ακόμη χρόνο!

Οι φοιτητές δικαιολογημένα αγανακτούν καθώς  η «μεταγραφή» τους δεν έγινε με τη θέλησή τους, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που προχώρησε στην κατάργηση της ΑΕΑ Βελλάς. 

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει περιγράφεται αναλυτικά σε ένσταση που κατέθεσαν όλοι οι φοιτητές που «μεταφέρθηκαν» από την ΑΕΑ Βελλάς στην ΑΕΑ Αθηνών, στην οποία αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας τους «χαντακώνει». 

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Ενιστάμεθα στην κατάπτυστη αντιστοίχιση που έχει αποσταλεί στα προσωπικά email των τεταρτοετών φοιτητών της ΑΕΑ Βελλάς από το eclass, χωρίς απόφαση αρμοδίου ή επιτροπής, με παράλληλη επισήμανση της γραμματείας εντός του email να μην επικοινωνούμε μαζί της αλλά με τον εκάστοτε καθηγητή.

Μας ακυρώσατε 60 διδακτικές μονάδες που σημαίνει έξτρα χρόνος παρακολούθησης τουλάχιστον ενός έτους για μαθήματα που έχουμε διδαχτεί και μας αναγκάζετε να ξαναδιδαχτούμε.

Στην εν λόγω αντιστοίχιση δεν μας αναγνωρίζονται 60 κατοχυρωμένες διδακτικές μονάδες από την ΑΕΑ Βελλάς. 

Από τις 180 που είχαμε μας αναγνωρίζουν μόνο 120 με αποτέλεσμα, τεταρτοετείς φοιτητές που δεν χρωστάμε κανένα μάθημα, να βρισκόμαστε στην τραγική θέση να μας υπολείπονται μαθήματα και μάλιστα πολλά και να μην μπορούμε να τελειώσουμε φέτος τις σπουδές μας.

Επιπροσθέτως παρατηρείται στην αντιστοίχιση που μας έχει σταλεί να εξισώνονται δυο και τρία μαθήματα που έχουμε παρακολουθήσει, εξεταστεί και περάσει στην ΑΕΑ Βελλάς να τα εξισώνουν με ένα της ΑΕΑ Αθηνών αφαιρώντας μας έτσι 60 διδακτικές μονάδες τις οποίες έπρεπε να μας έχουν αναγνωρίσει με κάθε τρόπο. {…}. 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι 60 διδακτικές μονάδες μου μας μειώσατε καθώς δυο και τρία μαθήματα μας από την ΑΕΑ Βελλάς τα εξισώνατε με ένα της ΑΕΑ Αθηνών χωρίς να κάνετε ποτέ το αντίθετο.

Η ΑΕΑ Αθηνών δεν μας αναγνωρίζει διδακτικές κατοχυρωμένες μονάδες λησμονώντας ότι δεν είμαστε με μετεγγραφή κι ούτε με τη θέληση μας στην ΑΕΑ Αθηνών, αλλά εξαναγκασμένοι λόγω συγχώνευσης».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υποχρεώνουν τους φοιτητές Βελλάς σε ένα χρόνο επιπλέον φοίτηση!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2043586543550675279
item