Γιάννενα: Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα στα Γιάννενα το τριήμερο

Το στοίχημα του τουρισμού 365 ημερών κερδίζει χρόνο με τον χρόνο η πόλη και ο νομός Ιωαννίνων, με τη μετά-covid 19 περίοδο, να βρίσκει την περιοχή μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών.

Μάλιστα ο νομός Ιωαννίνων περιγράφεται ως «ξεχωριστή περίπτωση» σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που γνώρισε και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και γνωρίζει πλέον σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Το φθινόπωρο και ιδιαίτερα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η πόλη των Ιωαννίνων είχε πάντα την τιμητική της. Φέτος, αυτό συμβαίνει και με το παραπάνω, αφού δεν… πέφτει καρφίτσα. 

Μάλιστα, τα ξενοδοχεία και καταλύματα είχαν κρατήσεις αρκετούς μήνες πριν, σχεδόν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι οποίες τώρα μεταφράζονται σε πληρότητες 100%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με τις κενές κλίνες να είναι ελάχιστες για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και δέκα μέρες έγινε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθούν δωμάτια για την ηγεσία του Στρατού και της Αστυνομίας, που εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο στις εκδηλώσεις στην περιοχή, λόγω και της παρουσίας του πρωθυπουργού.

«Αυτό το τετραήμερο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Εκτιμούμε ότι, εντατικοποιώντας τις προσπάθειές μας, η πόλη θα γίνει αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει, ένας προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ σε δηλώσεις του.

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών αυτή την περίοδο είναι Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας, που εκμεταλλεύονται την αργία της 28ης Οκτωβρίου και το τετραήμερο, σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς.

Ο προορισμός δείχνει να «αντέχει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης, επισημαίνοντας πως όντως πλησιάζει να είναι πόλος έλξης 12 μήνες τον χρόνο, κάτι στο οποίο συμβάλλουν αφενός οι οδικοί άξονες, η πληθώρα των επιλογών σε ό,τι αφορά τα καταλύματα και τις δραστηριότητες, αλλά και οι κάθε είδους εκδηλώσεις που αξιοποιούνται τουριστικά, όπως οι αθλητικές διοργανώσεις και τα συνέδρια.

 Στα θετικά ακόμη σημεία καταγράφεται και η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με την Ήπειρο να βρίσκεται στην κορυφή στον δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών τους τελευταίους μήνες, με βάση τις τακτικές μελέτες που δημοσιεύει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Εξαίρεση στη συνεχή ροή επισκεπτών αποτελεί το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, που πάντα ήταν μια «νεκρή» περίοδος για τον τουριστικό κλάδο και την εστίαση, ωστόσο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί μια πραγματικότητα πλέον.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα, φυσικά, δεν αποτυπώνεται πάντοτε και στα έσοδα από τον τουρισμό, ειδικά μετά τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών, αλλά και το υψηλό λειτουργικό κόστος των τελευταίων μηνών, το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας τον ερχόμενο χειμώνα.

Πάντως, αυτό που είναι σημαντικό για τον κλάδο του τουρισμού, είναι η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών ,όπως ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακκαβιά, με προοπτική την οδική πρόσβαση στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, αλλά και των αεροπορικών συνδέσεων της πόλης με άλλους προορισμούς, κυρίως του εξωτερικού. 

Προτεραιότητα, μετά και την επιτυχή έκβαση των επαφών με την Aegean, που είχαν ως αποτέλεσμα την δρομολόγηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ιωαννίνων και Τελ Αβίβ, είναι η σύνδεση με την Γερμανία, όπως ανέφερε ο κ. Σιούτης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα στα Γιάννενα το τριήμερο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1958871275520735680
item