Πρώτο ταξίδι σήμερα για το Θεσσαλονίκη -Σμύρνη: Οι τιμές και τα δρομολόγια [εικόνες, βίντεο]

Το παρθενικό του δρομολόγιο εκτελεί σήμερα το πλοίο «Smyrna di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Levante Ferries από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη.

Το πλοίο έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή και λίγο μετά τις 18:00 πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση με αφορμή το άνοιγμα της «Γραμμής Φιλίας» Θεσσαλονίκη- Σμύρνη. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Levante Ferries, Στράτος Απέργης δήλωσε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το thestival: «Προετοιμάζαμε εδώ και τρία χρόνια αυτή τη γραμμή, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι 100% ιδιωτική. Για την εταιρεία μας αυτή η σύνδεση είναι μια ανάπτυξη. Έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η γραμμή γιατί δεν είναι ευρωπαϊκή αλλά ένας διεθνής προορισμός, καθώς η Τουρκία είναι μια τρίτη χώρα».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες είναι σε κρίσιμο επιπεδο αλλά αλλά όπως είπε, πρόσφατη έρευνα στην Τουρκία έδειξε ότι το 64% των πολιτών έχει φιλικές βλέψεις για τη χώρα μας. «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ένας κόμβος συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών», τόνισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε ότι «είναι ένα ευτυχές αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και χαιρόμαστε που πλέον η Θεσσαλονίκη συνδέεται με το λιμάνι της Σμύρνης και ουσιαστικά επικοινωνεί με την Ασία σαν κόμβος και για την Ευρώπη και για τα Βαλκάνια. Είναι ένα ακόμα κομμάτι στην προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης μας».

                                                 NTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εκδήλωση βρέθηκε και πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 «όταν πήγαμε στη Σμύρνη και είχαμε κουβεντιάσει τότε για αυτή τη γραμμή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον τότε δήμαρχο της Σμύρνης. Είχαν κάνει μια μελέτη η οποία ήταν πολύ συμφέρουσα. 

Υπολόγιζαν όταν πάνω από 17.000 φορτηγά θα έκαναν το δρομολόγιο Σμύρνη- Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε η ιστορία, βρέθηκε ο πλοιοκτήτης αλλά υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις για τα γνωστά συμφέροντα στην Αθήνα. 

Είχα προλάβει να μιλήσει τους ιδιοκτήτες της Levante Ferries, όσο ήμουν δήμαρχος και μας είχαν κάνει μια παρουσίαση στην Αθήνα». Κλείνοντας, ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε το πλοίο να είναι καλοτάξιδο.

Σε γραπτή δήλωση ο εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος τόνισε πως «η έναρξη της διεθνούς σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης είναι ένας στόχος που επιτυγχάνεται και διευρύνει τις δυνατότητες διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας ενισχύοντας τον τομέα των μεταφορών και προωθεί παράλληλα την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Γιάννη Μπουτάρη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη- Σμύρνη.

© INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη -Σμύρνη: Δρομολόγια, τιμές και χωρητικότητα

Οι αναχωρήσεις του πλοίου θα γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι θα είναι διάρκειας περίπου 12 ωρών. Θα υπάρχουν δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα από και προς τη Σμύρνη. 

Από Θεσσαλονίκη το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και από Σμύρνη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Το «Smyrna di Levante» έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών. 

Ακόμα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών.

© INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όσον αφορά στις τιμές, μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι κοστίζει 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα πληρώνουν μισό εισιτήριο αν είναι από 2-10 ετών. Τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των 2 ετών, θα καταβάλλουν μόνο τους φόρους.

Για τα οχήματα, τα κόστη διαμορφώνονται ως εξής:

Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα: 150 ευρώ

Ι.Χ. άνω των 4,25 μέτρων: 160 ευρώ.

Οι επιβάτες που επιλέγουν ταξίδι με επιστροφή, θα έχουν έκπτωση 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του οχήματος.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρώτο ταξίδι σήμερα για το Θεσσαλονίκη -Σμύρνη: Οι τιμές και τα δρομολόγια [εικόνες, βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1068197667418419982
item