Σε Λιθουανία και Εσθονία ο πρωθυπουργός Δευτέρα και Τρίτη - Το πρόγραμμα των επαφών

Στη Λιθουανία θα ταξιδέψει το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση με την Λιθουανή πρωθυπουργό Ingrida Simonyte.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου και θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό

Ingrida Simonyte, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Ταλλίν της Εσθονίας για επισκέψεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ingrida Šimonytė και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 12:50 ο κ. Μητσοτάκης και η κα Šimonytė θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στις 13:25 θα πραγματοποιήσουν γεύμα εργασίας, ενώ λίγο αργότερα, στις 14:40 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας Gitanas Nausėda.

Στις 15:40ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια, ενώ στις 16:35 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι LRT.

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Ταλλίν της Εσθονίας

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Ταλλίν της Εσθονίας, όπου θα παρευρεθεί σε δείπνο που θα παραθέσει ο Εσθονός πρόεδρος της Δημοκρατίας Αlar Karis.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στο ιστορικό κέντρο του Ταλλίν και στη συνέχεια θα έχει επίσημη συνάντηση με την Εσθονή πρωθυπουργό Kaja Kallas.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και στις 12:35 θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας υπό διευρυμένη σύνθεση.

Στις 14:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας Jüri Ratas.


epirusblog.gr
5 of 5
Σε Λιθουανία και Εσθονία ο πρωθυπουργός Δευτέρα και Τρίτη - Το πρόγραμμα των επαφών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 141723170235954263
item