Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή Πάργας δημοπρατεί το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Καναλακίου

Τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 375.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ), αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η πράξη «Ανάπλαση Πλατείας Καναλακίου» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» με 192.000,00 ευρώ και με ίδιους πόρους του Δήμου Πάργας με το ποσό των 183.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή πλατείας στην Τ.Κ. Καναλακίου του Δ. Πάργας βάσει της μελέτης υπ΄αρ. 12/2022 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάργας.

Στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Νάστας ανέφερε ότι η μελέτη θα έπρεπε να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή και από το δημοτικό συμβούλιο. 

“Είναι σημαντική μελέτη για το Δήμο και πέραν της διαβούλευσης ήταν απαραίτητη η παρουσία της στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου”, είπε ο κ. Νάστας

Δεν συμφώνησε με την διαδικασία που ακολουθήθηκε και δεν ψήφισε τον καθορισμό των όρων του διαγωνισμού.

Ο Φώτης Νάκιας (επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δύναμη”) ανέφερε ότι έχει συνταχθεί η μελέτη από τον κ. Όκκα και θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή προς έγκριση. Επιπλέον στη συνεδρίαση θα έπρεπε να παραβρίσκεται και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Καναλακίου με την σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου.

Τέλος υπέβαλε το ερώτημα προς τον πρόεδρο της οικονομική επιτροπής σχετικά με τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης μελέτης και εάν η συνολική έκταση της πλατείας που συμπεριλαμβάνεται στην μελέτη είναι δημοτική ή όχι.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς είπε ότι το θέμα συζητήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Συνέχισε λέγοντας ότι από την στιγμή που ο Δήμος έλαβε την χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο προσκλήθηκαν τρείς μελετητές για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια έγινε επιλογή μιας εκ των τριών και τέθηκε σε διαβούλευση. 

Ύστερα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. η μελέτη στάλθηκε εκ νέου στου δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις –προτάσεις του. 

Δεν υπήρξε κάτι σχετικό και αφού ολοκληρώθηκαν τα προβλεπόμενα στάδια πρέπει να καθοριστεί και ο διαγωνισμός.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή Πάργας δημοπρατεί το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Καναλακίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3733139039493994758
item