Γιάννενα: Εκτεταμένη υποβάθμιση από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες!

Συνέχεια στην κόντρα με την Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο για τις ανεξέλεγκτες και εκτεταμένες, όπως τις χαρακτηρίζει, αμμοληψίες σε ποτάμια της περιοχής, όσο και για την κακή κατάσταση τμήματος του οδικού δικτύου του Δήμου Δωδώνης έδωσε χθες ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

Πιο σοβαρό ζήτημα είναι αυτό των αμμοληψιών, με τον Δήμο Δωδώνης να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό προς επίρρωση των όσων είχε υποστηρίξει ο κ. Ντακαλέτσης σε επιστολή του προς την Περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τις αμμοληψίες

Ο Δήμαρχος Δωδώνης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αντιπαρέρχεται αναφορά του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη για τον ίδιο στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Όπως αναφέρει, «δεν είναι στις προθέσεις μας η αντιπαράθεση με κανέναν και απλά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως είναι καθήκον μας η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας». 

Ακολούθως, παραπέμπει σε φωτογραφικό υλικό από τις ανεξέλεγκτες κι εκτεταμένες αμμοληψίες που, όπως επισημαίνει, «εξελίσσονται επί μακρόν και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, με τη δικαιολογία της εκτέλεσης έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης κοίτης και αποκατάστασης πρανών σε ποτάμια και ρέματα της περιοχής του Δήμου Δωδώνης (Τύρια, Αρτοπούλα, Ασπροχώρι, Ζωτικό)». 

Πρόκειται για στιγμιότυπα, που, σύμφωνα με τον Χρ. Ντακαλέτση, αποδεικνύουν την εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

«Επειδή ουδέποτε μας κοινοποιήθηκαν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις των έργων που γίνονται στο Δήμο μας, μένει να αποδειχθεί αν αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή έχει… μελετηθεί και εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ή αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καλύπτουν με τα έγγραφά τους τις ανεξέλεγκτες απολήψεις υλικού», σημειώνει με νόημα ο Δήμαρχος.

Εγκαταλειμμένοι δρόμοι

Ο Χρ. Ντακαλέτσης στη χθεσινή του ανακοίνωση δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ζήτημα της κατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Δωδώνης, επισημαίνοντας πως από τη γραπτή απάντηση του Περιφερειάρχη και τη συζήτηση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου στην περιοχή επιβεβαιώνεται η ουσία του προ ημερών εγγράφου του προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ότι δηλαδή συγκεκριμένοι επαρχιακοί δρόμοι του Δήμου Δωδώνης, έχουν εγκαταλειφθεί και δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

«Η παραδοχή του κ. Περιφερειάρχη ότι έχουν δοθεί παρατάσεις στην υλοποίηση έργων τα οποία έχουν ανατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, απλά ενισχύει τη σκοπιμότητα του τελευταίου εγγράφου μας, σε μια σειρά δικών μας οχλήσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου για το συγκεκριμένο θέμα, και δικαιολογεί την ανησυχία μας», τονίζει και προσθέτει: «Αναμένουμε ως εκ τούτου, την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης πολλών περισσότερων παρεμβάσεων σε τμήματα της 9ης, 12ης, 17ης και 19ης επαρχιακών οδών, εντός των ορίων του Δήμου μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκτεταμένη υποβάθμιση από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 384555299759432553

Τα καλύτερα

item