Κατσανιώτης: Μαζί με Κύπρο και Αρμενία εργαζόμαστε για την καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου

Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα-Κύπρος-Αρμενία αλλά και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών των τριών χωρών συζητήθηκαν κατά την Τριμερή Συνάντηση που πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Ύπατος Αρμοστής της Αρμενίας για θέματα Διασποράς Zareh Sinanyan, στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Η τριμερής συνάντηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που από κοινού οι τρεις πλευρές συμφώνησαν τον Ιούνιο του 2022 στην Ελλάδα με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της τριμερούς συνεργασίας σε θέματα Διασποράς.

katsaniotis__1_
katsaniotis__2_

Επιπρόσθετα, συζήτησαν και αποφάσισαν μελλοντικές δράσεις σε χώρες με ισχυρή Διασπορά των τριών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. 

Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν κυρίως τη νέα γενιά των Αποδήμων μας, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον της Διασποράς μας.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε παράλληλα στην Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Κύπρο, με θέμα «τρεις εθνικές τραγωδίες του 20ου αιώνα: τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως Ελλάδα, Κύπρος και Αρμενία εργάζονται από κοινού για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και για τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας

Να σημειωθεί πως ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ερεβάν προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς της Αρμενίας αλλά και για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της εκεί ιστορικής Ελληνικής κοινότητας.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου Διασποράς ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Άλεν Σιμονιάν.

epirusblog.gr
5 of 5
Κατσανιώτης: Μαζί με Κύπρο και Αρμενία εργαζόμαστε για την καταδίκη της τουρκικής κατοχής της Κύπρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8687280133068946450

Τα καλύτερα

item