Γιάννενα: Καταγγελία των κατοίκων της Κ.Μεσαρέ

ΠΡΟΣ: κ. Συντονιστή και Τ. Υ. της Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας.

Κοινοποίηση:

n  κ.κ. Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Ιωαννίνων,

n  κ.κ. Περιφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους Ηπείρου.

n  Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Θέτουμε εν γνώσει σας το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου Δωδώνης-Δομπόλη-Κ.Μεσαρέ.

Όπως αναφέρετε στο προ μηνός έγγραφό σας Α.Π. 101717: «…Όσον αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Κενάν Μεσαρέ – ∆ωδώνης – ∆ομπόλη, αυτή βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία ελέγχου από την υπηρεσία μας…». 

Ως εκ τούτου είναι άκυρες όλες οι ληφθείσες αποφάσεις-εγκρίσεις-εργασίες που προηγούνται αυτής, συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης και των πληρωμών.

Επιπροσθέτως, σας υπενθυμίζουμε πως είναι παράνομη και επικίνδυνη  η κατασκευή του εν λόγω κόμβου με τον οποίο θα συνδέεται η Κ. Μεσαρέ, μέχρι αυτή η οδός να αποκτήσει την κατά Κ.Ο.Κ. Μελέτη Σήμανσης που αποκλείει η πλειοψηφία (15 προς 10) του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενη αναληθή έγγραφα.

Επίσης, υπενθυμίζουμε τη μη ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της διαβούλευσης της ΜΠΕ που αφορά τόσο τον εν θέματι κόμβο όσο και αυτόν στο Πανηπειρωτικό καθώς και τον αποκλεισμό από το ΕΣΠΑ του 2ου, λόγω αντικοινωνικών προβλέψεων στις μελέτες (πεζογέφυρες αντί διαβάσεων πεζών-ΑΜΕΑ).

Αιτούμεθα:

  1. την διακοπή κάθε εργασίας στον κόμβο Δωδώνης-Κ.Μεσαρέ-Δομπόλη μέχρι την αποκατάσταση των νόμιμων προϋποθέσεων σήμανσης του κόμβου και της Κ. Μεσαρέ.
  2. την κατεπείγουσα χορήγηση αντιγράφων για δικαστική χρήση του συνόλου των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων-εγκρίσεων που εκδώσατε για τον κόμβο.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Λιβιτσάνος, ατομικώς και ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Κ.Μεσαρέ.

Ιωάννινα, 17-10-2022

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταγγελία των κατοίκων της Κ.Μεσαρέ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3461532487283360305
item