Γιάννενα: Ο Δήμος Πωγωνίου στην εποχή της ανακύκλωσης!

Σε τροχιά ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τους μπαίνουν σταδιακά και οι μικρότεροι Δήμοι της Ηπείρου σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος της όλης διαδικασίας, που αναγκαστικά μεταφέρεται μέσω των δημοτικών τελών στους πολίτες, αλλά και για να προστατέψουν πιο αποτελεσματικά το περιβάλλον. 

Σειρά λοιπόν παίρνει ο Δήμος Πωγωνίου, ο οποίος ξεκινάει την ανακύκλωση με τους πρώτους μπλε κάδους να τοποθετούνται ήδη στα χωριά, συνοδευόμενοι από διανομή υλικού πόρτα - πόρτα που περιλαμβάνει την ειδική τσάντα ανακύκλωσης και ενημερωτική επιστολή από το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη. Ο αριθμός των κάδων ανακύκλωσης θα αυξηθεί πολύ σύντομα.

Πολλαπλά τα οφέλη

Ο Δήμος Πωγωνίου ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ με σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των ειδικών απορριμμάτων. Λύση που θα προσφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. 

Οι δημότες θα πρέπει να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμίνιο, χάλυβα, χαρτί, γυαλί και πλαστικό) στους σάκους ανακύκλωσης και στη συνέχεια θα τα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους μηχανικής αποκομιδής. 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Στην επιστολή του προς τους πολίτες ο Δήμαρχος Πωγωνίου επισημαίνει τα εξής χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα καθώς και ατομικές και συλλογικές δράσεις και έργα. 

Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους αρωγούς ώστε με κοινές πρωτοβουλίες να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Δημιουργούμε νοοτροπία οικολογικής συνείδησης, μειώνουμε την περιβαλλοντική ρύπανση και εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους για τη δημιουργία έργων. 

Γιατί ανακύκλωση σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος και συγχρόνως σημαίνει οικονομία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής».

Παράλληλα, ο κ. Καψάλης καλεί τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης συνδράμοντας συνολικά στην δημιουργία μιας μεγάλης και δυνατής αλυσίδας οικολογικής συνείδησης. «Είμαι βέβαιος ότι το Πωγώνι θα στηρίξει έμπρακτα την ανακύκλωση και θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος», καταλήγει η ενημερωτική επιστολή.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Δήμος Πωγωνίου στην εποχή της ανακύκλωσης!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5244085238557951647
item