Πρέβεζα: Πανηγυρίζουν τα εκκλησάκια του Αγίου Δημητρίου σε Πρέβεζα και Κανάλι

Τον Άγιο Δημήτριο τιμά στις 26 Οκτωβρίου η εκκλησία μας και στο “καλοκαιράκι” του φθινοπώρου γιορτάζουν οι ιεροί ναοί που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του.

Στην Πρέβεζα ο Άγιος Δημήτριος θα τιμηθεί στο εκκλησάκι που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες του ΚΕΓΕ με τον πανηγυρικό Εσπερινό και την ευλογία των άρτων που θα τελεστεί σήμερα Τρίτη ώρα 7 το απόγευμα.

Αύριο Τετάρτη ανήμερα της γιορτής από τις 7 έως τις 10 το πρωί θα τελεστούν ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 6 το απόγευμα η παράκληση υπέρ υγείας.

Και τις δύο μέρες θα τεθεί για προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Δημήτρη του Μυροβλήτη που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης.

Επίσης οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την εικόνα από τον παλιό ναό του Αγίου Δημητρίου που υπήρχε στο λιμάνι της Πρέβεζας και ανασύρθηκε από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του βομβαρδισμός της ιταλικής αεροπορίας το 1940.

Αύριο γιορτάζει και το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου Καναλίου.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα της γιορτής αύριο στις 7 το πρωί θα τελεστούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πανηγυρίζουν τα εκκλησάκια του Αγίου Δημητρίου σε Πρέβεζα και Κανάλι
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6824024310259033466
item