Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για απαλλαγή από τα διόδια στην Εγνατία;

Απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ που απαλλάσσει από τα τέλη διοδίων στους κατοίκους της ΠΕ Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, ζητά ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε χθεσινή επιστολή του προς τον Αλ. Καχριμάνη (κοινοποιήθηκε και σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους), ο κ. Ριζόπουλος αναφέρεται στις πανηγυρικές – όπως τις χαρακτηρίζει - ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη τον Μάρτιο του 2021 αναφορικά με την απαλλαγή των διοδίων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από τον Μάρτιο του 2021 φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2022 και η απόφαση αυτή του ΣτΕ δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με υπαιτιότητά σας».

Παράλληλα, η  παράταξη ζητά καθαρές απαντήσεις στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ; Ειρήσθω εν παρόδω ο δρόμος μέχρι σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία της «Εγνατία Οδός Α.Ε» καθότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

2. Γιατί ως Περιφερειάρχης στηριζόμενος από τη παρούσα κυβέρνηση δεν έχετε πιέσει την Εγνατία Οδό Α.Ε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για 18 μήνες όπου Ηπειρώτες και ειδικά οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων πληρώνουν τα συγκεκριμένα διόδια, ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει;

3. Γιατί δεν επιβάλλετε το πλαίσιο ισότητας που απαιτείται στα διόδια, ενώ στην τότε ανακοίνωσή σας, στηλιτεύετε τους πλην Μετσοβίτες Ηπειρώτες ότι τάχα αδικούν τους Μετσοβίτες, δημιουργώντας ένα κλίμα ιδιότυπου ρατσισμού;

Κλείνοντας, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει στην επιστολή του: «Η απόφαση αφορά όλους τους Ηπειρώτες και κυρίως όσους πραγματοποιούν πολλές διελεύσεις από τα διόδια της Τύριας.

Πρέπει να υπάρχει ισότητα στην αντιμετώπιση όλων των Ηπειρωτών κι όσο η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται αδικούνται κατάφορα όλοι όσοι περνούν από τα διόδια της αυτά, επί το πλείστον κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων – πλην Μετσόβου- και κάτοικοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για απαλλαγή από τα διόδια στην Εγνατία;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3755476537662622944
item