Τι θα γίνει φέτος με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας -Πώς θα στολιστεί η πρωτεύουσα;

Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατεβάζουν τον... διακόπτη για λίγες ώρες σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Μια από αυτές και η Αθήνα όπου παραδείγματος χάριν ο φωτισμός τα βράδια στην πρόσοψη της Βουλής αποτελεί παρελθόν. Τι θα γίνει όμως με τον στολισμό τα φετινά Χριστούγεννα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο χριστουγεννιάτικος στολισμός φέτος στην Αθήνα θα θυμίζει αρκετά τα όσα είδαμε την περσινή χρονιά, αφού ο Δήμος Αθηναίων λόγω της κρίσης στην ενέργεια έχει αντικαταστήσει όλο το διαθέσιμο υλικό με λαμπάκια χαμηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Μάλιστα όπως σημειώνει μιλώντας στο iefimerida.gr αρμόδια πηγή από τη δημοτική αρχή «με την αντικατάσταση με λαμπτήρες τύπου LED επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60%. Συνεπώς η Αθήνα φέτος θα είναι όπως την έχουμε συνηθίσει. Στολισμένη από άκρη σε άκρη».

Συνεπώς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ζήτημα ο φωτισμός να διαρκεί για συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα. 

Πάντως, να θυμίσουμε, ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών είχαν προχωρήσει τον περασμένο μήνα σε συστάσεις προς τους δήμους της χώρας προκειμένου ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός και ο φωτισμός στα δημόσια κτίρια να μειωθεί εκεί όπου δεν χρειάζεται.

«Κλειδώνει» η ημερομηνία για την έναρξη του στολισμού

Οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει και ο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο στολισμός της Αθήνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει αρκετά νωρίς και φέτος. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος φωταγωγήθηκε στις 23 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σ' αυτό το διάστημα κινείται το χρονοδιάγραμμα και την φετινή χρονιά.

Το 2021 η πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ, ενώ εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα και στις γειτονιές, εκεί όπου περίτεχνες κατασκευές με φωτάκια στήθηκαν σε τουλάχιστον 35 πλατείες από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι μέχρι το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό.

Όσον αφορά το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος και τη φετινή χρονιά φαίνεται πως θα προτιμηθεί ένα φυσικό έλατο όπως το περσινό με τα 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων και όχι κάποια άλλη κατασκευή.


epirusblog.gr
5 of 5
Τι θα γίνει φέτος με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας -Πώς θα στολιστεί η πρωτεύουσα;
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2594293407000705116
item