Ιράν: Φωτιά στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, ακούστηκαν πυροβολισμοί - Δείτε βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το Σάββατο στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, στην οποία κρατούνται πολιτικοί κρατούμενοι, όπως και συλληφθέντες από τις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μάχσα Αμινί.

Εικόνες και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα έδειχναν μια μεγάλη εστία φωτιάς.  Μαρτυρίες σημείωναν επίσης ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και ήχησε συναγερμός.

Κατά τις ιρανικές αρχές, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, απέδωσαν μάλιστα τα όσα συνέβησαν σε «εγκληματικά στοιχεία». Οι ίδιες αναφορές, κάνουν λόγο για 8 τραυματίες.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που μεταφέρουν πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα. Κάνουν λόγο για φωτιά που έκαιγε για ώρες βάζοντας σε κίνδυνο τους εκατοντάδες κρατούμενους.
κρατούμενους.




«Πυροβολισμοί ακούγονται από τη Φυλακή Εβίν και καπνός είναι ορατός», ανέφερε η ακτιβιστική ιστοσελίδα 1500tasvir. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους ή αναφορές από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πλήθος κόσμου, μεταφέρεται στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

Αν και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τα επεισόδια ή την πυρκαγιά, είναι πιθανό, όπως σχολιάζει το BBC, ότι σχετίζονται με τις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Αμινί.

Στη φυλακή εκτιμάται ότι έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες συλληφθέντες από τις διαδηλώσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιράν: Φωτιά στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη, ακούστηκαν πυροβολισμοί - Δείτε βίντεο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7196911653844881247
item