Τουρκοκύπρια «βουλευτής»: Ο Ερντογάν δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και απειλεί με πόλεμο τους γείτονες λόγω των εκλογών

Για υπέρμετρο πλουτισμό και «δημιουργία εξωτερικών εχθρών», προκειμένου να καλύψει την κρίση στο εσωτερικό της χώρας κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκοκύπρια πολιτικός Ντογούς Ντεργιά. 

Μιλώντας στο υποτιθέμενο κοινοβούλιο του ψευδοκράτους των Κατεχομένων της Κύπρου, η «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (PTK) κ. Ντεργιά τόνισε πως «μια χώρα που έχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος ξέρετε τι κάνει όταν πάει σε εκλογές; Αυξάνει τις απειλές του πολέμου

Κάποιες φορές με τη Συρία, κάποιες φορές με την Ελλάδα.

Έχει συνεχώς την ανάγκη να δείχνει διαφορετικούς εχθρούς για να συσπειρώσει τους πολιτικούς. 

Ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτά τα θέματα όμως δεν μπορείς να τα βλέπεις ως οπαδός ποδοσφαίρου, αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις τι συμβαίνει πραγματικά εντός της χώρας σου αναζητώντας λύσεις».

Όπως ήταν φυσικό, τα όσα είπε η «βουλευτής» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ να την κατηγορεί πως «μιλάει όπως οι Έλληνες και το κουρδικό PKK, συμπλέει με όσους θέλουν την Κύπρο ελληνική αποικία».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσελίκ στα κοινωνικά δίκτυα: «Καταδικάζουμε την αμετροεπή και προκλητική ομιλία. Τα λόγια αυτού του ατόμου δεν είναι παρά μια σύνθεση των ακραίων ελληνικών και ελληνοκυπριακών θέσεων και των δηλώσεων του PKK με στόχο την Τουρκία.

Επανέλαβε τις αντιτουρκικές ομιλίες που έγιναν στο ελληνικό και το ελληνικό κοινοβούλιο. Αναμφίβολα, αυτή η νοοτροπία επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο να γίνει η Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου ελληνική αποικία. 

Η απάντηση που δώσαμε στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους φασίστες που κυνηγούν αυτό το όνειρο ισχύει και για αυτό το άτομο».

Δείτε τα όσα είπε η ακριβίστρια «βουλευτής» κ. Ντεργιά…

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκοκύπρια «βουλευτής»: Ο Ερντογάν δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και απειλεί με πόλεμο τους γείτονες λόγω των εκλογών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4096616512576113639
item