Ανασφάλεια στον έρωτα: Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε για μια πιο υγιή σχέση

Ολοι οι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν συναισθηματική ανασφάλεια στον έρωτα. Αλλά αν οι φόβοι κυριεύουν τη ζωή και τις σχέσεις σας, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι ανασφάλειες μπορούν, είτε να σας κάνουν να αγκιστρωθείτε κυριολεκτικά από τον σύντροφό σας, είτε να απομακρυνθείτε από αυτόν.

Μερικές φορές, όμως, οι αδυναμίες μας μάς προκαλούν τόσο μεγάλες ανασφάλειες που διαστρεβλώνουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, με αποτέλεσμα να φέρνουν τον όλεθρο στη ζωή μας και τις ερωτικές μας σχέσεις.

Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας

Εάν οι ανασφάλειές σας εμποδίζουν την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας, τότε σίγουρα θα είναι δύσκολο για εσάς να ανοιχτείτε συναισθηματικά μαζί του. Αυτό θα επηρεάσει τη σχέση σας με πολλούς τρόπους, γιατί θα περιορίσει το είδος της συναισθηματικής οικειότητας που μπορείτε να έχετε.

Εσωτερικεύετε τις αρνητικές σας σκέψεις και τις μετατρέπετε σε πράξεις

Όλοι έχουμε κατά καιρούς αρνητικές σκέψεις, αλλά αν βρίσκεστε παγιδευμένοι στον κύκλο της αυτοαμφιβολίας κάθε τόσο, είναι βέβαιο ότι θα εσωτερικεύσετε τις αρνητικές σας σκέψεις και θα ενεργείτε πλέον με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τελικά, αυτός ο τρόπος αντίδρασης στα πράγματα γίνεται μέρος της σχέσης σας, επηρεάζοντας τον σύντροφό σας και κάνοντας τα πράγματα τοξικά. 

Πάντα συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους πρώην του συντρόφου σας

Όλοι είμαστε περίεργοι να μάθουμε με ποιους έχουν βγει οι σύντροφοί μας πριν από εμάς. Αλλά αν έχετε εμμονή με τις λεπτομέρειες και συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με αυτές, τότε είναι σίγουρα επικίνδυνο για τη σχέση σας. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας είναι ερωτευμένος μαζί σας, θα κουραστεί κάποια στιγμή με τη συνεχή σύγκριση.

Ο σύντροφός σας χρειάζεται να σας καθησυχάζει συνεχώς

Η επιβεβαίωση από τον σύντροφό σας δεν είναι κάτι κακό – όλοι τη χρειαζόμαστε από καιρό σε καιρό. Αλλά αν ο σύντροφός σας χρειάζεται να επικυρώσει κάθε ενέργεια, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Και σε περίπτωση που βαρεθεί να σας καθησυχάζει, τότε οι ανασφάλειές σας θα πολλαπλασιαστούν. Αυτό δείχνει επίσης ότι είστε υπερβολικά εξαρτημένοι από τον σύντροφό σας για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, κάτι που δεν είναι καλό σημάδι.

Η ύπαρξή σας αφορά τον σύντροφό σας

Όταν συμμετέχετε σε μια ρομαντική σχέση, υπάρχουν πολλά που θα κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τα πάντα! 

Και οι δύο πρέπει να έχετε την προσωπική σας ζωή, και αυτό σημαίνει να κάνετε παρέα με τους δικούς σας φίλους και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Αν πιάνετε τον εαυτό σου να κάνει μόνο ό,τι αρέσει στον σύντροφό σας, ακόμα κι αν αυτό δεν σας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον, δείχνει ότι είστε πολύ ανασφαλής στη σχέση σας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανασφάλεια στον έρωτα: Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε για μια πιο υγιή σχέση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7442986743318795761
item