Κι όμως υπάρχουν φαγητά που μας κάνουν χαρούμενους – Δείτε ποια είναι

Η διατροφή δεν παίζει μόνο ρόλο στην υγεία του σώματος αλλά και της ψυχής. Η διάθεση μας μπορεί να εξαρτηθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό από αυτές, παρόμοιο με τον ύπνο ή τις ευχάριστες για εμάς δραστηριότητες.

Γι’ αυτό και κάποιες τροφές μπορούν μέσα στη διάρκεια της ημέρας να μας κάνουν πιο χαρούμενους. Οι τρεις παρακάτω είναι απλά ένα παράδειγμα αυτών των τροφών:

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο. Αρκετές έρευνες έχουν διαπιστώσει πως η ανεπάρκεια αυτού του στοιχείου, οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, κόπωσης αλλά και άγχους. Επίσης, πρόκειται για μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη D.

Πράσινο τσάι

Άνθρωποι που έπιναν 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη, είχαν επίπεδα στρες χαμηλότερα κατά 20%, σε σύγκριση με όσους έπιναν ένα ή κανένα. 

Παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος, το ιατρικό ιστορικό ή διατροφή, δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα που έμειναν σταθερά ανεξάρτητα από τους παραπάνω παράγοντες.

Μαύρη σοκολάτα

Λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών που περιέχει, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να ενεργοποιήσει τα αιμοφόρα αγγεία για να χαλαρώσουν, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. 

Όπως αποκάλυψε έρευνα, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την ημέρα για 2 εβδομάδες, έριξε τα επίπεδα του στρες σε ανθρώπους που ανέφεραν ότι αγχώνονται ιδιαίτερα και συχνά.

epirusblog.gr
5 of 5
Κι όμως υπάρχουν φαγητά που μας κάνουν χαρούμενους – Δείτε ποια είναι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 76159768780387219
item