Έξι ερωτήσεις στις οποίες όλοι απαντάμε αυθόρμητα με ψέματα

Όλοι παρασυρόμαστε καμιά φορά και λέμε ψέματα, ορισμένες φορές χωρίς καν να υπάρχει προφανής λόγος. 

Ακόμη και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους. Δεν είναι ότι το κάνουμε από κακία ή κάτι τέτοιο. 

Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε καν γιατί μπαίνουμε σ' αυτή τη διαδικασία. Αυθορμητισμό το λένε.

1. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Όλοι κάνουμε όνειρα για καριέρα, σπουδαία επιτεύγματα κι ενίοτε αρκετά χρήματα. Κι αυτή είναι η απάντηση που δίνουμε όταν μας κάνουν την παραπάνω ερώτηση. Ποια είναι η αλήθεια όμως; Πώς φανταζόμαστε πραγματικά τον εαυτό μας σε 5 χρόνια στην Ελλάδα της εποχής μας; 

2. Συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης;

Σε οποιαδήποτε διαδικτυακή εγγραφή ή συναλλαγή σου κάνουν πάντοτε την ίδια ερώτηση αναγκάζοντάς σε να επιλέξεις «Ναι» για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δε συμφωνείς μαζί τους αλλά ούτε καν τους έχεις διαβάσει.

3. Πώς απέκτησες αυτό το σημάδι;

Αν απαντούσες αλήθεια θα έπρεπε να μιλήσεις για εκείνη τη φορά που έπαιζες μπάλα στο πάρκο της γειτονιάς, έπεσες και χτύπησες. Με λίγα λόγια η ιστορία που μοιράζονται εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο, αλλά εσύ θες να τη κάνεις πιο «πικάντικη» και περίπλοκη.

4. Με πόσους/ες έχεις κάνει σεξ;

Μια ερώτηση στην οποία άντρες και γυναίκες σχεδόν ποτέ δε λένε την αλήθεια. Σπάνια κάποιος θα απαντήσει τον πραγματικό αριθμό, τις περισσότερες φορές όμως, αρνούνται να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή και τα δύο φύλα.

5. Πώς σου φάνηκε το φαγητό που μαγείρεψα;

Κανένας δεν είναι άριστος μάγειρας! Κάποιες φορές, σε επισκέψεις που κάνεις και μαγειρεύει κάποιος φίλος/η, το φαγητό μπορεί να είναι κατώτερο των προσδοκιών σου. Γίνεται όμως, να απαντήσεις ειλικρινά και να μειώσεις τόσο την προσπάθεια που κάποιος έκανε για να σε ικανοποιήσει; Προφανώς και όχι...

6. Τι κάνεις; Πώς είσαι;

Φαντάσου πως αν έπρεπε να απαντήσεις ειλικρινά θα αναγκαζόσουν να περιγράψεις τη μέρα σου, τις δυσκολίες που περνάς και γενικότερα, όσα συμβαίνουν στη ζωή σου. Το «Καλά είμαι, εσύ;» είναι η καλύτερη απάντηση ασχέτως αν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Έξι ερωτήσεις στις οποίες όλοι απαντάμε αυθόρμητα με ψέματα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7601046541458888695
item