Γιάννενα: «Μάστιγα» οι βανδαλισμοί σχολείων στα Γιάννενα!

Σε «μάστιγα» τείνουν να μεταβληθούν οι βανδαλισμοί σχολείων στα Γιάννενα το τελευταίο διάστημα. 

Συγκεκριμένα, εδώ και δυο εβδομάδες περίπου ομάδα ή ομάδες αγνώστων μπαίνουν σε σχολικά κτίρια Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης  κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία, προκαλούν μεγάλες υλικές ζημιές.

Οι βάνδαλοι καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, κλέβουν υπολογιστές, διαλύουν το αρχείο του σχολείου στο οποίο εισβάλουν. 

Μέχρι στιγμής οι σχολικές μονάδες που έχουν βανδαλιστεί είναι το 4ο και 5ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Πεδινής, το 4ο Λύκειο και το Λύκειο Κατσικά, καθώς και το 3ο ΕΠΑΛ.

Καταδικάζει η Ένωση

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το φαινόμενο των βανδαλισμών σχολικών κτιρίων η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, η οποία χαρακτηρίζει ανησυχητικό το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες γράφουν φασιστικά συνθήματα προερχόμενα από γνωστή ναζιστική οργάνωση και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της. 

«Δεν μας εκπλήσσουν όλα τα παραπάνω καθώς αποτελούν συνέχεια των όσων έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια  από τις ίδιες ομάδες σε σχολεία, όπως αυτά π.χ. της Ελεούσας, τα ΕΠΑΛ κ.ά.. 

Είναι τα ίδια στοιχεία που παρεισφρύοντας ενίοτε σε μαθητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν και να αμαυρώσουν κάθε γόνιμη ανησυχία, κάθε αγωνιστική δράση των μαθητών», τονίζει η Ένωση και προσθέτει: «Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια φασιστών. 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει τις κτηριακές υποδομές που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με τον ιδρώτα των εργαζομένων γονέων και του λαού μας, όταν μάλιστα αυτές οι υποδομές είναι ήδη εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους εδώ και χρόνια, από τις πολιτικές υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών».

Καταλήγοντας, καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία «που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών». 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Μάστιγα» οι βανδαλισμοί σχολείων στα Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7461951195780384549
item