Άρτα: Ενδιαφέρουσα κίνηση από το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη για την αποκατάσταση της αλήθειας!


Σε μια πολύ έξυπνη κίνηση προχώρησε ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη για την προώθηση της αλήθειας σχετικά με τη γενέτειρα του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος τα τελευταία χρόνια προχωράει διαρκώς σε νέες ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη ζωή και τη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, με πιο πρόσφατη, την έκδοση ενός τετραδίου για τους μαθητές του Δήμου του, με την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του Γεωργίου Καραϊσκάκη. 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση από πλευράς Δήμου, δεδομένου ότι οι Δήμοι δεν είναι μόνο ασφαλτοστρώσεις και προγράμματα…

Εμείς επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, που μας δήλωσε για το θέμα τα εξής: “Το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει το τετράδιο αυτό, ώστε να παρουσιάσει σε όλα τα παιδιά του δήμου μας, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και την ιστορία της ζωής του, όπως είναι αλήθεια, χωρίς αλλοιώσεις. 

Στο τετράδιο παρουσιάζεται η ιστορία του ήρωα με την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τη γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά και οι σημαντικότερες μάχες και στιγμές της ζωής του.


Αποφασίσαμε λοιπόν την έκδοση του συγκεκριμένου τετραδίου, όπου στην μπροστινή σελίδα αναγράφεται το όνομα του μαθητή, στις πρώτες σελίδες έχει την ιστορία της γέννησης του ήρωα και στις τελευταίες σελίδες έχει ιστορικές διαδρομές από τη ζωή του! 

Οι ενδιάμεσες σελίδες χρησιμοποιούνται από το μαθητή. Αφού το μοιράσουμε σε όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου μας, σκοπεύουμε ως επόμενο βήμα να έρθουμε σε επαφή με τους όμορους δήμους, αλλά και με όλους στη συνέχεια τους δήμους της Ηπείρου, καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να δούμε πώς αυτό το εγχείρημα θα προωθηθεί σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου για να μάθουν όλοι οι μαθητές την αλήθεια για τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη. 

Αυτό λοιπόν που λείπει από τις κρατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα έρθουμε εμείς ως Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη να το αποδώσουμε στο βαθμό που οφείλουμε να το κάνουμε.

Ωστόσο, εμείς δεν έχουμε προστριβές με κανέναν, ούτε με τη Θεσσαλία, ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης ανήκει σε όλη την Ελλάδα, το μόνο που ζητάμε και επιδιώκουμε να πετύχουμε είναι η αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά τη γενέτειρά του, που ως γνωστόν είναι η Σκουληκαριά Άρτας! 

Αξίζει να τονίσω ότι τα παιδιά της περιοχής μας το αγκάλιασαν με χαρά και αγάπη το νέο αυτό τετράδιο κι εμείς αισθανόμαστε ευτυχείς ως Δήμος διότι διαπιστώσαμε ότι ακόμη και πολλά παιδιά του δήμου μας δεν γνώριζαν την αλήθεια για τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη. 

Οπότε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες για την προώθησή του σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου!”

Εν κατακλείδι, μερικές φορές οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μέσα από μικρές αλλαγές! Κατά την άποψή μου, όλο και ένα βήμα πιο κοντά προς την αποκατάσταση της αλήθειας έρχεται λοιπόν ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη. 

Ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος δεν σκοπεύει, όπως δηλώνει, να παρατήσει τη μάχη αυτή για την αποκατάσταση της αλήθειας και υπόσχεται στους συνδημότες του ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους!

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ενδιαφέρουσα κίνηση από το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη για την αποκατάσταση της αλήθειας!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4813287992792391550
item