Εξελίξεις στη Βρετανία: Επισήμως υποψήφιος ο Ρίσι Σούνακ -«Κυνηγά» εκατό υπογραφές ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Δείτε το tweet του Ρίσι Σούνακ

The United Kingdom is a great country but we face a profound economic crisis. That’s why I am standing to be Leader of the Conservative Party and your next Prime Minister. I want to fix our economy, unite our Party and deliver for our country.
Image

Share

Τι συμβαίνει με τον Μπόρις Τζόνσον

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθούσε σήμερα να εξασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών του κόμματος, όμως προβεβλημένα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του Συντηρητικού κόμματος συντάχθηκαν με τον Ρίσι Σούνακ, τον άνθρωπο που κάποτε κατηγορήθηκε ότι τον πρόδωσε.

Γνωστές προσωπικότητες, που στο παρελθόν στήριξαν τον Τζόνσον, εμφανίστηκαν τώρα να τάσσονται υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών Σούνακ εν όψει μιας πρώτης ψηφοφορίας των Συντηρητικών βουλευτών αύριο. Πάντως, ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε στο Sky News ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο Τζόνσον θα εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη και θα είναι σίγουρα υποψήφιος.

Παραμένει στη μάχη η Πένι Μόρντοντ

Η Πένι Μόρντοντ δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.


epirusblog.gr
5 of 5
Εξελίξεις στη Βρετανία: Επισήμως υποψήφιος ο Ρίσι Σούνακ -«Κυνηγά» εκατό υπογραφές ο Μπόρις Τζόνσον
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 854893139219871015
item