Έξι γεγονότα της ιστορίας και όχι μόνο, που ίσως δε γνωρίζατε

Γνωρίζατε ότι ο Edgar Allen Poe είχε παντρευτεί την πρώτη του ξαδέρφη, η οποία μάλιστα ήταν και ανήλικη; Ή ότι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ είχαν…. καεί ζωντανά μερικά περιστέρια;

Διαβάστε παρακάτω έξι γεγονότα της ιστορίας που ίσως δεν γνωρίζατε:

– Ο Edgar Allen Poe είχε παντρευτεί την πρώτη του ξαδέρφη, Virginia Clemm, όταν εκείνος ήταν 26 ετών και εκείνη… 13! Πέθανε 11 χρόνια μετά, κάτι που τον ενέπνευσε να γράψει μερικά από τα πιο διάσημα ποιήματά του, όπως το “The Raven” και το “Annabel Lee”.

“Πολλές φορές μετά το θάνατό της αγαπημένης του γυναίκας, καθόταν δίπλα στον τάφο της, ακόμη κι αν είχε χιόνι και παγωνιά” έγραψε για εκείνον ο φίλος του Charles Burr.

– Από την εφηβεία μέχρι το θανατό του, ο μέσος άντρας παράγει αρκετό σπέρμα (1.500 σπερματοζωάρια το δευτερόλεπτο) για να αναπαράξει (θεωρητικά) ολόκληρο τον πληθυσμό στον πλανήτη Γη επί 405 φορές. 

Οι γυναίκες, από την άλλη, παράγουν περίπου 450 ώριμα ωάρια ικανά να γονιμοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια της ζωής της.

– Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ το 1988, όταν άναψε η ολυμπιακή φλόγα… κάηκαν ζωντανά κάποια από τα περιστέρια που είχαν απελευθερωθεί ως μέρος της τελετής έναρξης.

– Η Ονδούρα είναι η νούμερο ένα χώρα με εγκλήματα που σχετίζονται με όπλα, με το ποσοστό των θανάτων από όπλα να αγγίζει το 64,8%. Κι αυτό ενώ η αναλογία οπλοκατοχής είναι μόλις 6,2 στους 100 κατοίκους.

– Παρότι στις ΗΠΑ η κατοχή όπλων ανά κάτοικο φτάνει σε ποσοστό το 94,3%, η χώρα βρίσκεται στη 12η θέση των θανάτων που σχετίζονται με όπλα με την αναλογία να είναι 10,3 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.

– Ο Στρατηγός Jan Zizka από τη Βοημία θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους στρατιωτικούς ηγέτων όλων των εποχών, καθώς εκτός του ότι δεν έχασε ποτέ καμία μάχη, ζήτησε όταν πεθάνει το δέρμα του να χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν… τύμπανα, έτσι ώστε να μπορεί να καθοδηθεί τους στρατιώτες και μετά το θάνατό του.

epirusblog.gr
5 of 5
Έξι γεγονότα της ιστορίας και όχι μόνο, που ίσως δε γνωρίζατε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7984767507242956341
item