Γιάννενα: Στην Ελίτ Της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατατάχθηκαν Γιαννιώτες Μαθητές!

Τα προκριματικά της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022 πραγματοποιήθηκαν μετά από τιμητική πρόσκληση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 1  Οκτωβρίου 2022. 


Διακρίσεις, εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια κριτών και παραβρισκόμενων απέσπασαν οι Γιαννιώτικες ομάδες που διαγωνίστηκαν. 


Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Future Innovators Junior (έως 15 ετών) διαγωνίστηκε η ομάδα HospiFood, με μαθητές τους Ιάσων Αθανασίου (2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης) και Μιχάλη Θώμο (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής), όπου κατέλαβε τη 2η θέση, παρουσιάζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ βοηθό για τη σίτιση ασθενών σε νοσοκομεία. 


Στην ίδια κατηγορία διαγωνίστηκαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων Γεώργιος Κολιός και Τηλέμαχος-Δημήτριος Παπανδρέου με την ομάδα AVRA όπου κατέλαβαν την 3η θέση, παρουσιάζοντας ένα ευφυή ρομπότ αναγνώρισης διαδρομών και διάσωσης ορειβατών.


Προπονητής των δυο ομάδων ο εκπαιδευτικός του STEM Education Epirus κ. Θεοχάρης Γκέκας.    


Στην πιο απαιτητική κατηγορία των παγκόσμιων διαγωνισμών, Future Engineers (έως 19 ετών) αυτόνομης οδήγησης οχημάτων με Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, διαγνώστηκαν και ξεχώρισαν δύο Γιαννιώτικες ομάδες. 

Η ομάδα Rockets, όπου κατέλαβε την 4η θέση,  με τους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Παπαστεφάνου Δημήτριο και Σταύρου Γεώργιο, καθώς και το μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων  Εφαπλωματά Θεόδωρο. 


Την 8η θέση κατέλαβαν οι διαγωνισθέντες μαθητές Μανόλης Κούρος (Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής) και Παύλος Κουτσαβέλης (Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής) με την ομάδα ZosiMinds II. 


Προπονητής και καθοδηγητής στην προσπάθεια των ομάδων ο κ. Δημήτριος Κράββαρης επιστημονικός υπεύθυνος του STEM Education Epirus.


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς που επενδύουν στην εκπαίδευση STEM.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Ελίτ Της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατατάχθηκαν Γιαννιώτες Μαθητές!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3508191145661453034
item